Община Сливен

80-годишна от Монтана олекна с 35 000 лв. Два дни хвърля през балкона злато и пари на апашите

16.02.2017 / 12:51:19

Пенсионерка от Монтана хариза на телефонни измамници всичките си пари – близо 35 000 лева, и злато, събирани през годините. В продължение на два дни бабата хвърляла пред дома си и из града торби с банкноти и бижута, изтеглила и спестяванията си от банка, убедена, че помага на полицията да залови престъпници.

Кошмарът за 80 годишната Евдокия В. от Монтана започнал към 18.49 ч. на 14 февруари, когато непознат й се обадил на мобилния телефон и се представил се за „инспектор Христов”. Мнимият полицай предупредил бабата, че скоро телефонни измамници ще й позвънят и, за да бъдат заловени, тя трябва да им хвърли парите си през прозореца.

Малко след това на стационарния телефон на старицата се обадил друг мъж, който започнал да я заплашва и да иска пари. Както била научена от „инспектора”, баба Евдокия извадила скътаните си пари и златни накити, сложили ги в торби и на два пъти метнала през прозореца общо 11 360 лева, три златни пръстена, 4 златни монети и златно дамско ланче.

Атаката на „ало” апашите за пари обаче продължила, и в сряда пенсионерката отишла в банката, където държала спестяванията си, изтеглила 23 500 лева и ги оставила в книжен плик до контейнер за боклук. След като никой не дошъл да й благодари за”помощта на МВР”и да върне парите й, старицата разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. От края на миналата година досега възрастни хора от Монтана и Вършец дадоха на телефонни измамници над 110 000 лева.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев