Община Сливен

Кабинетът сменя още 7 областни управители заради участието им във вота

15.02.2017 / 12:49:32

Служебното правителство сменя още 7 областни управители заради желанието им да се включат в партийни листи, съобщи говорителят на Министерски съвет Ирина Белчева.

„Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят“, обясни Белева.

„Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори“, коментира още Белчева.

„Ето защо ще има 7 смени на областни управители – Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите“, каза още тя. "Труд"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев