Община Сливен

Учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ спечелиха голямата награда в кампанията „Безопасна любов“

15.02.2017 / 12:25:38

Учениците от Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ спечелиха голямата награда в междуучилищната надрепавара „Безопасна любов“, организирана от сдружение „Жажда за живот“. „Безопасна любов“ е името на поредната мащабна и атрактивна антиспин кампания, която сдружението организира в Сливен.

Пред препълнената зала на Военния клуб екипът на Художествената гимназия представи постановка, която предизвика аплодисментите на публиката. Сюжетът постигна целта си да предизвика младежите да помислят за разумен и здравословен сексуален живот, което натежа и при избора на журито. Част от трупата влезе в залата на Военния клуб с мотор.

В Деня на влюбените – 14 февруари, ученици от 7 сливенски гимназии показаха на сцената своя прочит по темата по различен и атрактивен начин. „Предизвикателството беше голямо. Всички ученици бяха изключително добре подготвени.“, заявиха от „Жажда за живот“ – Сливен.

Наградата, за екипа на Художествената гимназия, е двудневен тренинг в хотелски комплекс „Дивеците“ – с. Ичера. Техни подгласници в класирането са Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ и Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“.

Изненадващо за публиката и участниците Община Сливен и Регионалното управление на образованието, връчиха специални награди. Милена Чолакова – директор на дирекция “Образование, култура и връзки с обществеността“ в Община Сливен връчи приза на езиковата гимназия, а Кристиана Станкова – старши експерт в Регионално управление на образованието в Сливен, отличи Художествената гимназия.

Всички участници получиха и „Жаждификати“ от организаторите от „Жажда за живот“ за атрактивното си представяне. Доброволците Елена и Вики, които работят по проект „Връстници обучават връстници за сексуално предавани болести“, финансиран по Програма Еразъм+, посрещаха гостите с любовни послания с въпроса „Какво е любовта“.

„Любовта е прекрасно състояние на духа“,Р+З=В.Н.Л. Да се знае!!!“, „Любовта е фантастична, но без доверие и чувствата не стават“, бяха част от посланията на младежите. При всички се отличаваше разумният поглед към безопасния сексуален контакт. А това беше основната цел на събитието“, посочиха от „Жажда за живот“.

Успоредно с това близо 30 души изследваха безплатно и анонимно своя HIV-статус в мобилната лаборатория на Кожно-венерическия диспансер пред залата. Всички резултати са отрицателни. Събитието бе заснето и предстои да се излъчи по местната телевизия Канал 6.

„Безопасна любов“ е поредната ни атрактивна инициатива в антиспин кампаниите, които организираме няколко пъти в годината вече повече от 5 години. Продължаваме да работим в тази посока, защото безопасния и разумен сексуален живот сред младежите е важен не само за тях индивидуално, но и за цялото общество“, казаха още от „Жажда за живот“.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев