Община Сливен

Училищата в община Сливен планираха превантивната си дейност срещу противообществени прояви

15.02.2017 / 10:36:32

За поредна година, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) при община Сливен организира своята превантивна дейност в партньорство с училищата в община Сливен. 28 от тях подадоха своите предложения за организиране на училищни дейности, съобразени със спецификата, възрастта и желанията на своите възпитаници, като Комисията ще финансира тяхното реализиране по места, съобщи секретарят на комисията Лилия Радева.

Сред заложените дейности на училищата в община Сливен са провеждане на конкурси и изложби "Приказки за доброто",„На училище без страх”, „Колко красив си представям света без насилие” и др. Предвиждат се дискусии за думите, които нараняват, и събития по повод Деня на розовата фланелка, Деня на земята и др. Ще бъдат отбелязани дати от превантивния календар на комисията. В училищата ще се организират спортни мероприятия, базари, викторини, ателиета по приложни изкуства, театрални постановки и много други превантивни дейности, които Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните ще подкрепи.

Лилия Радева благодари на всички училища за партньорството пред годините. Тя изрази надежда, че учебните заведения ще продължат да бъдат все така креативни и ще реализират все повече новаторски инициативи, които да увличат децата и ангажират тяхното свободно време.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев