Община Сливен

Община Сливен е заделила 250 000 лева за спортна дейност

14.02.2017 / 15:56:38

В Бюджет 2017 на община Сливен за дейността на 25 спортни клуба, ученическите игри и за традиционни спортни събития, са заделени 250 000 лева. Това съобщи пред журналисти общинският експерт „спортни дейности” Силвия Никова. „Въпреки че сме в оздравителна програма, парите са колкото миналата година и спортът не е ощетен. Отделно се плаща за поддръжката и консумативите на спортните бази. Общината подпомага клубовете и за провеждането на традиционни за тях и града турнири,” посочи Никова.

Лицензираните спортни клубове, които ползват общинските бази, могат да кандидатстват по определен ред за финансиране за календарната година. Класирането става по Наредба, по която Общината работи вече втора година. Основният критерий, по който се определя сумата, са постиженията на състезателите от предходната година, участия в олимпиади, деца, продължили образованието си в спортното училище, брой на подготвителните групи.

Общинска комисия разглежда документите и определя размера на финансиране на отделните спортни клубове.

Експертът посочи, че Сливен има традиции в някой спортове, сред които лека атлетика, борба, джудо и щанги. При тях успехите са по-високи и те носят повече точки за клуба, от там и по-голямо финансиране.

Общината полага системни грижи за поддържането на спортните бази. Работи се по проекти за подобряване на базата в плуването. „Надяваме се следващата година басейна в 12-то ОУ да заработи”, каза Никова.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев