Община Сливен

Форум „Възможности за развитие на младите” с ученици от Котел

14.02.2017 / 12:41:21

Информационният център на Мария Габриел в Сливен и Центъра за кариерно ориентиране проведоха форум „Възможности за развитие на младите” с ученици от Котел.

Инфоцентърът в Сливен на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел съвместно с Центъра за кариерно ориентиране проведоха пореден младежки форум с ученици от Котел. Темата на срещата бе „Възможности за развитие на младите”, на която присъстваха над петдесет възпитаници на СУ „Г.Ст.Раковски” от 11 и 12 клас.

Пред учениците бяха представени актуални европейски програми, добри практики и съвети за обучение, стаж и работа в чужбина. Младите хора имаха възможността да се запознаят с перспективите след гимназиален етап, предоставяни от ЕС и в България, независимо дали става дума за образование или професионална реализация. По време на форума специално внимание бе обърнато и на необходимостта от правилно изготвяне на автобиография, която се изисква при кандидатстване за работа или стаж навсякъде по света.

В края на срещата, силно впечатление на младежите направи краткия филм, който беше представен, на тема „Да открия своя път в живота”.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев