Община Сливен

Скандално! Бивша ромска кандидат – депутатка в Сливен поема Държавен фонд „Земеделие”. 18 организации искат оставката на министъра

14.02.2017 / 09:32:48

Тези дни в медиите гръмна скандал между лидера на „Евророма” Цветелин Кънчев, който атакува БСП и лично председателката Корнелия Нинова и нейния червен кардинал, след като партията му беше извадена от лявата коалиция за изборите.

Според публикацията: „Ромският лидер очевидно има предвид бившия депутат Кирил Добрев, който през 2000 година се замеси в скандал, след като той и още един мъж бяха задържани в района на ГКПП Калотина в кола с 215 000 германски марки и 43 000 долара. Самият той обясни, че са му били предадени от сръбски гражданин и парите са от търговски сделки.“

Изваждането на „Евророма“ от коалицията на БСП, очевадно ще доведе първо до финансови негативи за Цветелин Кънчев – няма повече да получава договорения процент от държавната субсидия, предвидена за партиите в парламента и второ, губи възможността си за влияние или лобиране, като част от управлението, ако те дойдат на власт… Всичко това е и част от причините, довели до яростта на Кънчев и желанието му да получи публично отмъщение или медийно възмездие срещу соченият за главен виновник – червеният схемаджия и милионер Кирил Добрев.

В желанието си да потуши възможно най-бързо медийното внимание и публичното говорене по темата, Добрев решава да купи мълчанието и финансовия интерес на Цветелин Кънчев, както и да реализира поредната си схема, да предостави ресурсно ведомство под контрола на „Евророма”, разбира се с подставени лица. Ще попитате Вие и кое, кое?, кое е това апетитно парче – разбира се Държавен фонд “Земеделие“.

Предложението от Кънчев и Добрев е за нов Изпълнителен директор на ДФЗ, близък и до „Евророма”, като това е бившата кандидат-депутатка от ромската партия от 21 МИР-Сливен, Валентина Ангелова Пенчева – Чолакова.

Въпреки че , Валентина Пенчева е поставена за водач на листата 21 МИР в Сливен, това е град за който се твърди, че живеят около 20 процента от ромското население в България, тя получава едва 1301 гласа по справката на ЦИК за 40 Народно Събрание.

Интересен момент тук е, че освен Валентина Пенчева, като водачи на листи за депутати в страната от ПД „Евророма” са и Юлияна Кънчева, актриса, Иван Динев Георгиев – Устата, Кралят на рапа, Васил Троянов Боянов – Азис, Тунчер Фикрет Али – Тони Стораро, певиците Бонка Симеонова Илиева – Бони, Мара Отварачката, както и Анелия и Софи Маринова иии …да не пропуснем и скорошния кандидат –президент Митьо Пищова.

А по време на изборите Валентина Пенчева, която пък е сестра на актрисата Аня Пенчева, се презентира като Д-р инж. и магистър по икономика; държавен инспектор в Министерството на земеделието и горите.

Само две години по-късно тя се забърква в грозен секс скандал с още една колежка и ръководството на МЗХ, но това не е предмет на този анализ и има достатъчно информация в други сайтове в интернет.

Следващия и грандиозен скандал е вече в качеството и на одитор в Министерство на земеделието, заради „затварянето на очите“ и да не одитира и не докладва проблемни сделки по схемата на „изгодни“ заменки на гори и земи, особено по морето, с което успява на „намаже ските с мас“ дори и на сериозен играч като Найденов, заради които Европейската комисия стартира наказателна процедура срещу България по времето на кабинета „Борисов“ 1 .

Министърът я уволнява през 2009 год. и от МЗХ, и тя търси по-тихо място като се запътва към ДА „Държавен резерв и военновременни запаси”. Но както казва народът – „шило в торба не стои“ – за времето, което тя е там, подготвя своето завръщане защото агенцията е тясна за нейните амбиции и за последните 6 години тя кандидатства на поне 12 места за работа, включително се опитва да се върне в Народното събрание не през парадния вход, а като експерт.

Пробва навсякъде и последователно късмета си в Сметната палата, Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори, по 2 пъти годишно Дирекция за национален строителен контрол ДНСК при МРРБ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА.

Но както се вижда – удря на камък, досега…

Какво се случва в петък, тази седмица? Тя вече е официалното предложение на червения милионер Кирил Добрев (съответно зад него стои и лидерът на „Евророма” Цветелин Кънчев,) и той лобира за нея пред генерал Маринкин в президентството.

От там в петък вечер скоростно набиват по главата на Герджиков нейното CV и той изпада в потрес, защото според буквата на закона – ЗПЗП и УП на ДФЗ: „Министърът на земеделието и храните след съгласуване с министър-председателя предлага на управителния съвет да избере изпълнителен директор на фонда, който е член на управителния съвет по право.“

А такава безумна номинация ще засенчи дори избора на Пеевски за шеф на ДАНС и ще предизвика жестока реакция сред земеделските асоциации, като вече 18 от тях са се подписали срещу кадровите решения на БашиБозукOFF, както го наричат те.

3 асоциации от тях настояват за ефективни стачни действия срещу министъра и ще искат оставката му за това в сряда, като за Герджиков са оставени за събере гилзите, от разстрела, затова пък той „съвсем случайно“ в интервюто си по BTV събота сутринта се разграничи от вземането на кадрови решения и върна топката в полето на Маринкин:

„Той е споделял, че е имало натиск от различни посоки. По кадрови въпроси или Господ знае още какви. Така или иначе, то е разбираемо донякъде. При мен, слава Богу, натиск не е оказван, защото е известно, че това е правителство е назначено от него. Аз министрите не съм си ги избирал и назначавал, това са негови номинации, той ги е избрал. От първия до последния. От мен до последния„, заяви Огнян Герджиков.

Така той се презастрахова от събитията, които ще се развиват вдруги ден на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“ и незаконосъобразността на решенията им. „Афера бг”

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев