Община Сливен

Маги Халваджиян осъди Волен Сидеров за 17 000 лв. за отправени обиди в ТВ "Алфа"

13.02.2017 / 16:02:26

Продуцентът Маги Халваджиян осъди лидера на "Атака" Волен Сидеров за клевети и уронване на престижа на трета инстанция, научи Faktor.bg. . Върховният съд се е произнесъл категорично - политикът трябва да плати 17 000 лева. Искът е срещу Волен Сидеров като физическо лице, но и към телевизия "Алфа" и партия "Атака". "Този път няма мърдане, ще трябва да плати", коментират близки на продуцента.

Основание за завеждането на делото бяха грубите обидни и клеветнически твърдения на Волен Сидеров за Магърдич Халваджиян, отправени от ефира на партийната телевизия "Алфа" на 23 и 30 юни м.г..

В иска на продуцента се претендираше за обезщетение за нанесените неимуществени вреди, като размерът на исканото обезщетение бе 20 000 лв. На първите две инстанции то беше потвърдено, Сидеров обаче обжалва.

Лидерът на "Атака" нарече водещата "Господари на ефира" Мария Игнатова проститутка, а хората от екипа на предаването "Господари на ефира" - измекяри. Сидеров твърди, че използва тези грозни обиди, защото в предаването си те се гаврели с него и партията му.

"Продуценти... Халваджиян, Бозаджиян... Всички тези играчи, лапачи - защото друго не ги интересува освен парите, те сега плачат като вдовица за вибратор. Плачат, защото са им отнели кокалчето. Искат да се върне Бойко, който им даваше в устичката парички и те му ръкопляскаха. Те бяха безкритични към него", заяви Волен Сидеров по партийната телевизия "Алфа".

В декларация на 26 юни Асоциацията на телевизионните продуценти осъди категорично агресивното поведение и недопустимия език на Сидеров спрямо редица български журналисти и медийни лица. "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев