Община Сливен

Мария Белова: В Сливен няма нито един саниран блок единствено и само по вина на бившия кмет Кольо Милев

12.02.2017 / 09:19:23

Заради бездействие на бившето общинско ръководство на Сливен е загубена почти една година по програмата за саниране. Това заяви пред Радио „Фокус“ – Сливен Мария Белова, бивш депутат от ГЕРБ.

„Загубена бе почти една година в бездействие от бившия кмет на Сливен. Пряката морална, политическа, гражданска и социална отговорност носи именно той“, добави Белова.

Тя подчерта, че програмата е стартирала на 2 февруари 2015 година, още същия месец няколко общини веднага са входирали първите си предложения за саниране на блокове. Процедурата по енергийно обследване в община Сливен стартира едва през месец май 2015 година.

От месец май до 10 ноември, когато новият кмет на Сливен Стефан Радев е встъпил в длъжност, процедура не е била проведена, не са били отворени дори предложенията за енергийно обследване.

„Не мога да си обясня, как точно човекът, който дали от некомпетентност, а може би умишлено, саботираше тази програма и обрече Сливен да върви една година след останалите общини, си позволява да коментира свършената работа от настоящето ръководство на община Сливен за санирането“, каза народният представител. Белова, коментира че въпреки многобройните спекулации и лъжи, самите граждани са се убедили, че програмата е ефективна и крайно необходима.

„Това, че в Сливен няма саниран още нито един блок е единствено и само по вина на Кольо Милев. Същото това лице не трябва да прикрива своята невъзможност в периода, когато е бил кмет да управлява една програма от изключително значение за гражданите на Сливен с обвинения към хората и екипа, който прави всичко възможно да навакса това изоставяне и Сливен да се възползва от програмата. Оценявам усилията на кмета Стефан Радев и неговия екип в тази посока.

В общинска администрация се работи усилено на тема саниране. Само от датата на встъпването в длъжност на Стефан Радев до месец февруари общината е провела 6 комисии. Приключило е енергийното обследване и подаването на оферти за проектиране и строителство“, коментира Белова."Фокус"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев