Община Сливен

"Ислямска държава" обяви 1 милион долара награда за главата на красива снайперистка от Дания, убила над 100 джихадисти

10.02.2017 / 15:53:30

"Ислямска държава" обяви награда от 1 милион долара за главата на студентката от Дания Джоана Палани. Младата жена е взела участие в борбата срещу ИДИЛ на страната на кюрдската съпротива, съобщава Mirror.

Палани е родена през 1993 г. в бежански лагер на ООн в иракския град Рамади, където идва семейството ѝ след ислямската революция в Иран. В средата на деветдесетте години семейството ѝ заминава за Дания. Тук Джоана завършва училище, постъпва в колеж и се увлича по спортна стрелба.

Тя пристига в Сирия през 2011 г. и в началото воюва срещу правителствената армия, но след това се включва в борбата срещу "Ислямска държава" и активно участва в защитата на Кобани.

Благодарение на стрелковите си умения доскорошната студентка става снайперистка и по собствените ѝ думи е застреляла над 100 джихадисти.

Джоана бе арестувана, когато се завръща в Дания, тъй като страната забранява на гражданите си да участват във военни конфликти. Тя прекара няколко седмици в затвора и бе освободена в навечерието на Коледа. "Блиц"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев