Община Сливен

Общинският кръг на ученическите игри в Сливен продължава със състезание по бадминтон

10.02.2017 / 12:34:43

Общинският кръг на Ученически игри 2016/2017, които започнаха в началото на ноември, приключи в спортовете футбол, волейбол и шахмат. В тях взеха участие около 900 ученици от 68 училищни отбори. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари.

Днес започва състезанието по бадминтон, което се провежда в СУ „Константин Константинов“, съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен. Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март.

Миналата учебна година отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели първото място на финалния етап и сега се подготвя за световното първенство във Франция в края на месец май. Игрите се провеждат в три възрастови групи в четири етапа, каза Никова.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Ученически игри 2016/2017 се организират от Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев