Община Сливен

Недялко Недялков: Корнелия, ще подариш ли пак държавата на Сараите и Доган?

10.02.2017 / 11:10:08

БСП е на прага на сериозен изборен успех - поне според актуалните социологически данни. Първо или второ място, с минимална разлика от ГЕРБ, опция за участие в управлението.

Безспорно това е рефлексия от президентската победа на Румен Радев. Електоратът обича да върви след победителите, посоката на конюнктурата се обърна внезапно и задуха в платната на левицата.

Преди да мисли за правителство обаче Корнелия Нинова е длъжна да отговори на няколко прости въпроси. И ключовият от тях е дали вече е сключила сделка с ДПС. Ще подари ли отново държавата на Сараите и Доган Ага?

Ръководството на БСП, както и самата Корнелия мълчат за коалиционните си намерения. Няма как обаче да избягат от очевидното - ако формират кабинет, то конфигурацията би могла да бъде единствено с етническата партия.

Вариантът "ГЕРБ - БСП" е утопичен, макар и пожелан от Брюксел и успокояващ за стабилността. Егото на лидерите е прекомерно, как си представяте Бойко да отстъпи премиерския пост на Корнелия или обратното?

Други шансове засега не се забелязват. А червените продължават да се ослушват и да заобикалят темата за "порциите", "обръчите от фирми", овладените от номенклатурата на ДПС държавни поръчки, монополизирането на цели сектори от икономиката и търговията, подвластната на Доган съдебна система...

Корнелия обещава, че ще сложи край на "паралелната държава на мафията", но никога не конкретизира.

Кой е мафията - поименно? Уморихме се от куха фразеология и приказки по принцип.

ДПС и неговите олигарси част от мафията ли са? Кой събори правителството на Орешарски? Ще излезе ли най-после истината за фалита на КТБ и защо президентът Радев не разсекретява стенограмата от срещата на политическите лидери за съдбата на банката?

Ако шефовете на левицата не отговорят, сред публиката ще се затвърди усещането, че уйдурмата с Доган ага вече се е случила (изобщо разваляла си се е някога?).

А историята печално сочи какво се случва с България след всяко коалиционно управление на БСП и ДПС. "ПИК"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев