Община Сливен

Биляна Михайлова: Какво да ям? Гладна съм

10.02.2017 / 09:27:26

Гладна съм. Отварям хладилника и се чудя. Дали да не хапна малко пиле с ориз? А-а-а, не! Преди малко по телевизията един експерт по здравословно хранене каза, че в пилешкото има много хормони, а от ориза можеш да се разболееш от болестта бери-бери. Я да видя нещо друго в хладилника…Може би риба с картофена салата? Ама този същия, експерта, каза, че в рибата има много токсини от мръсните морета и океани. Картофите пък, ако са вносни са много опасни. Ами то сега знаеш ли откъде ги внасят? Пише, че са български, ама не е сигурно.

Значи, нещо друго ще си избера. А, имам и руска салата. Ох, тя е също с картофи, а и консервирания грах и царевица са пълни с химия. За майонезата да не говорим. Тя си е направо отрова.

Ще продължа да търся из хладилника. Масло и маргарин – не може. Съдържат трансмазнини и водят до куп болести. Шунка, салами и други подобни – съдържат генномодифицирана соя, каратинин, оцветители и формалдехид.

А, гъби! Ще си ги изпека. И пак чувам експерта – гъбите съдържат опасните отрови цитотоксини.

Ами тогава ще хапна хляб. Не може! Има мая, а това са гъбички. И глутен, мно-о-о-го глутен. А това е вредно.

Сирене? Не може – правят го със сухо мляко и консерванти, а понякога и много сол. Вредно е.

Кисело мляко? Не може – сухо мляко, нишесте и други вредности. Виж му срока на годност – трайност пет месеца. Ясно-о-о. И това е химия. На всичкото отгоре в опаковките слагали антибиотици.

Месо? Не може – и там хормони, антибиотици и ГМО в храната на животните, та да растат по-бързо.

Плодове и зеленчуци? Не може – обработени са с химикали, имат боя за цвят, обработват ги с хлороформ и разни други неща, та да траят дълго време. Имат и нитрити и пестициди. За ГМО да не говорим…

За кексчета, сладоледи, бонбони, вафлички изобщо не си и помисляйте. Само вредни вещества и един куп Е-та.

Юфка, спагети, разтворими супи – същата работа.

Да взема да изляза и да си купя една баничка и боза. Ама като се замисля, то в баничката – вредно бяло брашно, вредна мас или маргарин, вредно сирене със сухо мляко. Не отказвам се. Я да видим бозата… Срок на годност три месеца, а вътре поне четири вида Е-та. И това отпада.

Ще взема да пия една вода само. А! Тя пък е в пластмасова бутилка. Направо отрова.

За сокове и други напитки в кутии изобщо не си и помислям.

Пропуснах яйцата. Ама откъде да знам дали са от щастливи кокошки и с какво са ги хранили. Кой знае и там какви хормони, антибиотици и пестициди има.

Мисля си вече да стана тревопасна. Ами тя и тревата е отровна, пестициди, нитрати и нитрити навсякъде има, киселинни дъждове валят, подпочвените води кой знае какви неща съдържат и всичко в тревата влиза.

Какво да ям? Гладна съм.

Но трябва да помисля и за здравето си, че с тия реформи в здравеопазването, сигурно ще трябва всичко аз да си плащам. Защото съм била безотговорна към здравето си и товаря системата.

Какво да правя? Ако някой експерт може да ми даде съвет, нека ми пише…

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев