Община Сливен

Биляна МИХАЙЛОВА: Обещавалня – що е то?

09.02.2017 / 11:22:29

Чудите се какво е обещавалня? Сега ще ви обясня. Това е нещо като бакалия, но вместо храни, там продават обещания. Но задължително на вересия ти ги дават. Плащаш си по-късно. След два-три месеца например.

Продавачите са предимно с официални костюми, маркови и скъпи. Имат интелигентен вид. Говорят много и са убедителни. Понякога и те самите си вярват. Та как иначе ще ти продадат обещанията си?

Тези обещавални обикновено са подредени на една улица, но са боядисани в различни цветове. Има червена, синя, зелена, жълта и други.

Всяка обещавалня се стреми да привлече повече купувачи и да продаде повече обещания. Както вече казах – на вересия. Пари на първо време не искат. Понякога си крадат обещанията и ги предлагат като свои. Не за друго, а за да продадат повече.

Продавачите имат и много телевизионно време – за реклама на стоките си. Който е по-напорист, печели повече клиенти.

Понякога се карат помежду си, пак със същата цел – повече купувачи на обещания.

Обещавалните работят без прекъсване в рамките на няколко месеца.

После започва плащането на вересиите. Всеки купил си обещание трябва в рамките на не повече от четири години да се издължи на съответната обещавалня. А продавачите събират задълженията и си ги харчат за себе си. Купуват си и нови маркови костюми, та за следващото отваряне на обещавалните си да са още по-представителни и внушаващи доверие.

Фокусирани са основно към младите хора, защото те по-отскоро са започнали да посещават обещавални и най-възрастните – защото те по-бързо забравят.

За останалите – продавачите се опитват да пробутат по-залежала стока, но с нови етикети и срок на годност. Понякога сменят цвета и на самата обещавалня, за да изглежда по-нова и привлекателна.

И понеже не всички искат да си купят обещания, решиха това да е задължително за всички. Искаш, не искаш, купуваш. На вересия. Плащаш по-късно.

Мисля и аз да си отворя една такава обещавалня. Още не съм избрала цвета, в който ще я боядисам, но стоки вече имам. И един пример – ще вдигна моята заплата на 3500 лв. и с вашата от 500 лв., ще направя средната 2000 лв. Как ви звучи?

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев