Община Сливен

Хора от БСП, НДСВ и кабинета "Орешарски" станаха областни управители

08.02.2017 / 19:26:29

Хора от БСП, НДСВ и кабинета на Пламен Орешарски са новите областни управители. Това става ясно след проверка на съобщените от правителството имена на новите областни управници.

Партийни функционери на БСП и НДСВ и експерти от кабинета "Орешарски" бяха назначени за областни управители.

Новият областен управител на Варна е Тодор Йотов, който беше част от инициативния комитет, който издигна транспортния министър в кабинета "Орешарски" и кандидат за вицепрезидент Данаил Папазов за кмет на Варна.

В Благоевград досегашният областен управител е заменен от Валери Сарандев – лидер на структурата на БСП в Гоце Делчев.

Новият управител на област Кърджали е Начо Ковачев, който преди години беше един от активистите на НДСВ в областния град.

Експертът от агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" Николай Йоцов е новият областен управител на Велико Търново.

Момчил Младенов става областен управител на Враца. Той бе от активните членове на НДСВ във Врачанско и областен координатор на царската партия.

Областната управа в Кюстендил поема Йордан Татарски. Той има дългогодишен управленски опит в частния сектор и беше главен секретар в регионалното министерство, когато то се оглавяваше от Костадин Паскалев от БСП.

Новият областен управител на Ловеч е Пенка Николова. През 2015г. тя бе назначена за зам.-кмет на общината и се счита за довереник от екипа на кмета на града от БСП Минчо Казанджиев.

Областната управа в Силистра оглавява Петко Добрев. Той е бивш областен лидер на НДСВ.

София Торолова става областен управител на Софийска област. Тя е заемала поста заместник-областен управител по време на мандата на кабинета "Орешарски".

Област София-град се поема също от кадър на кабинета "Орешарски" - Диана Тонова, която беше кандидат на БСП за кмет на столичния район "Триадица".

Според решенията на кабинета на Огнян Герджиков, областната управа в Търговище се поема от Валери Симеонов, който има дългогодишен стаж на различни позиции в администрацията на община Търговище.

Минко Ангелов става областен управител на Хасково. Бил е съветник в кабинета на НДСВ – на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски.

Областен управител на Шумен става Валентин Александров. На последните местни избори Александров беше и кандидат за общински съветник на БСП в Шумен

Герджиков назначи Георги Чалъков за областен управител на Ямбол, който е бил два мандата общински съветник от БСП и четири мандата кмет, излъчен от същата партия./www.tvevropa.com

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев