Община Сливен

Средновековна крепост „Туида" обявява конкурс за изработване на кукерски маски

08.02.2017 / 17:49:50

Средновековна крепост „Туида" обявява конкурс на тема: "Кукерски маски" за изработване на кукерски маски от различни райони на България. Конкурсът се провежда по повод обичая Сурва и съпровождащите ги маскарадни игри в България, съобщи ръководителят на туристическия обект в Сливен Мая Иванова. Маските ще се оценяват в три категории, съобразно възрастта на децата: от 3 до 6 години, от 1 клас до 5 клас и от 6 клас до 12 клас. Важен критерий при оценяването ще бъде силата на посланието за традиции, занаяти и креативност. Няма изискване за материала, с който ще се изработват те.

Всеки, предал творбата си до 20 февруари, за да участва в конкурса, трябва да посочи три имена, клас, години и телефон за връзка. Маските ще се приемат в информационния център на крепост Туида, от 9 до 18 часа, всеки ден, без понеделник.

Победителите ще бъдат оповестени на 25 февруари на страницата на крепостта в социалната мрежа Фейсбук, както и в сайта, а наградите ще бъдат връчени на 26 февруари от 11 часа в крепост Туида на специално подготвена изложба.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев