Община Сливен

ОД на МВР-Сливен информира гражданите за полицейското присъствие в жилищните райони

07.02.2017 / 15:23:38

Гражданите на Сливен и областта получават информация за полицейските инспектори, които обслужват района, в който живеят под формата на информационни писма. Имена, телефони, електронни адрес и други данни за контакт са включени в кратка и достъпна за ползване форма. Данните се предоставят за улеснение и бърза реакция в случай на необходимост. Инициативата е на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов и стартира в цялата страна от края на миналата седмица. Целта на акцията е да се подобри комуникацията между полицейските и младши полицейските инспектори и хората в обслужваните от тях райони.

В ОДМВР-Сливен е създадена организация в изпълнение на министерската заповед като информационните писма се предоставят на гражданите лично от полицейските служители. Уведомяват се управителите на етажната собственост, собствениците, обитателите или ползвателите на самостоятелни обекти в съответното населено място. Информационните писма се поставят на видно място във входовете на жилищните блокове и се връчват лично на обитатели на къщи и кооперации.

В писмата се съдържа информация, освен за полицейския инспектор, и данни за контакт в случаите, когато гражданите имат забележки или оплаквания към полицейските служители от районните управления и от областната дирекция на МВР или в случаи на корупционни действия.

До края на седмицата информационните писма трябва да достигнат до гражданите на Сливен и региона. От няколко години на електронната страница на ОДМВР-Сливен са достъпни данните на съответния полицейски служител, придружени със снимки, което да улесни комуникацията. Те могат да бъдат намерени на началната страница на sliven.mvr.bg във „Вашият полицейски инспектор”.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев