Община Сливен

585 са общинските жилища в Сливен през 2017 година

07.02.2017 / 15:21:43

585 са общинските жилища в община Сливен през 2017 година. Списъкът е одобрен от Общинския съвет, е съобщила пред Радио „Фокус“ – Сливен секретарят на общината Валя Радева.

От тях 310 са за лица, настанени по административен ред и имащи право да купят общинско жилище, 199 са за настаняване на крайно нуждаещи се, ведомствени 55 и резервни 21. 15 общински жилища са продадени през 2016 година, от тях 10 са купени на разсрочено плащане, уточни Радева.

Продажбата се извършва на пазарни цени, като в повечето случаи те съвпадат с данъчните оценки или са малко по-ниски. Предстоят изменения в Наредбата за условията и реда за установяване жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища.

Една от промените е непрекъсната адресна регистрация по постоянен и настоящ адрес не по – малко от 5 години и за семействата е необходимо единият от членовете да има адресна регистрация не по-малко от 5 години. Предложените изменения предстои да бъдат гласувани на сесия на Общински Съвет Сливен през месец февруари. Ако Наредбата се приеме през месец февруари, окончателният списък ще бъде обявен през месец април, добави още Валя Радева.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев