Община Сливен

Пистата "Каранашевото" в Котел стана хит за скиорите от Източна България

07.02.2017 / 10:51:25

Очаквано новата ски писта в Котел стана притегателен център за любителите на зимните спортове от източната част на страната. В региона всеки втори коментира и споделя в FACEBOOK и TWITTER за ски-център „Каранашевото” в Котел.

Приятното време и чудесните условия за пързаляне карат научилите новината за новото съоръжение да прииждат при първа възможност.

Намираща се в средния дял на Източна Стара планина котленската писта е прекрасна алтернатива за всички, на които традиционните зимни курорти са им на повече от 300 до 500 километра.

Хотелите и къщите за гости вече отчитат значителен ръст на нощувките от гости на града, най-вече от областите Варна, Бургас, Велико Търново и Ямбол.

Доволни от условията, скиорите споделят, че са приятно изненадани от ниските цени за ползване на съоръженията за качване, гардероба и приятното време което предлага местността.

Търсачи на силни усещания със своите сноубордове се радват на разчупения ландшафт и дебелата снежна покривка край пистата. За всички които сега прохождат в тези спортове е отредена малката писта с минимален наклон, където инструктори с рутина помагат в първите стъпки на малки и големи.

Мястото е подходящо за малки деца с шейни. На второ ниво е пистата за начинаещи с дължина 200 метра-терена където се възприемат техниката на каране в различните дисциплини. Трето ниво–стръмен склон с 30 градуса наклон и дължина 300 метра е територията за удоволствия и екстремни усещания за напреднали.

В стандартните категоризации тази писта е от клас червен, предпоследен в класификатора. На място е организиран гардероб където под наем може да се вземат за ползване ски оборудване за всички възрасти.

GPS координати на пистата ГЕОГРАФСКА ШИРИНА 42°54’57.36″С ; ГЕОГРАФСКА ДЪЛЖИНА 26°26’55.22″И "Котел нюз"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев