Община Сливен

Румен Петков с убийствен коментар: Нинова иска да стегне партията в усмирителна риза с новия устав

03.02.2017 / 15:19:05

Опасявам се, че за първи път в историята на прехода делегатите на 49-ия конгрес на БСП няма да участват в политически форум, а в лабораторен експеримент.

Пред очите ни по тържествен начин и с много помпозност ще бъде направен опит колективният дух на партията да бъде пратен в кома, а левицата да се превърне в лидерско формирование с бизнесапетит и корпоративни идеи.

Това е трансформация, която се случва пред очите ни!

Виждаме опит да бъде изтръгнат автентичният социален корен на партията и БСП да се превърне в бутикова формация, която да се впише във всеобщия консенсус и никога повече да не помисли за радикална промяна и за раздяла с позатлъстелите бизнессоциалисти.

Всичко това ще се извърши по фокуснически начин.

Нямат силите да го направят открито, заради това ще забият инжекцията с отрова в гърба ни.

За първи път от много време насам поредно заседание на редовен конгрес ще се точи два дни.

Просто Корнелия Нинова и сие имат нужда от повече време, за да стегнат около врата на партията примката на новия устав и да го направят така, че жертвата бързо да спре да се гърчи и да рита с крака.

Новият устав е жизнено необходим на Корнелия Нинова, защото той е замислен като инструмент за тоталната й власт в БСП!!!

Чрез него тя ще е в състояние да смаже всяка вътрешна политическа опозиция, да се саморазправи с недоволните, с хората, които имат мнение, да стъпче всеки опит за идеологическа съпротива срещу бизнессоциализма и да прокара удобните за нея кариеристични послушковци, които ще я гледат в очите, ще кимат утвърдително и ще ахкат обожателно!

С комбинация от конгресни схеми, апаратни паяжини и политически интриги Нинова се качи на върха на БСП през май 2016 година, но това съвсем не означаваше, че цялата партия е под неин контрол. Дори обратното - още от първия ден тя беше наясно, че из цялата страна има много политически гнезда, които не искат да погребват левия курс, които настояват БСП да има последователна лява политика и да осъществи връщането при своите автентични корени, а следователно и при избирателите.

Точно заради това Нинова се опита и успя да притъпи разговора за левия курс, като го прие на думи.

В първата й реч пред първото заседание на новия Национален съвет тя тропна с краче, че БСП е автентична социалистическа партия и стига толкова сме говорили за идеи!!!

Всъщност от самото начало на нейното лидерство се забелязва изключително противоречие между нейните упоителни думи и реалните й грубиянски действия!

БСП е автентична социалистическа партия, която е научила грешките от миналото, но Ангел Найденов бе назначен за зам.-шеф на парламентарната група.

БСП е за нови отношения с Русия, но бандеровецът Вигенин също бе издигнат до ръководен кадър на депутатското представителство. Политиката в България се реализира основно чрез хората, а знакът с тези двамата е повече от зловещ.

Тоест Нинова задуши политическия разговор, за да може в кошмара на тази тишина да подготви новия устав, който и дава неограничена власт, много права, пълен контрол на депутатите и възможност завинаги да изхвърли всички несъгласни с нея.

Точно това е върховният смисъл на сегашното заседание на конгреса!

Нинова иска да стегне партията в усмирителна риза!!!

Нещо като прокрустово ложе, което да е по мярка само на нея! Коварното е, че соцлидерката не се опитва да води политическа битка за партията, защото прекрасно знае, че не може да я спечели. Вместо това битката за БСП се води през уставни норми, тъмни правила, насилствено преподреждане на йерархиите!

Над БСП се упражнява инженерно политическо насилие, ехидно прикрито в детайлите, изнесено в подробностите, замаскирано в сенките.

Това е сенчеста война, а господарите на задкулисието не мразят нищо друго повече от светлината!

Ето защо призовавам всички делегати на форума да бдят над това, което им предлагат!!!

В сладкия бонбон е скрита отрова!

Не ви черпят безплатно, угояват ви, за да може в най-подходящия момент да ви направят курбан!

И заради това, убеден съм, сценарият на мероприятието е направен така, че сетивата на всички делегати да са максимално приспани, когато екзекуцията на идейната БСП започне с уставната гилотина. През първия ден ще ви хвърлят красива лява пяна от обещания в очите!

Ще ви говорят за платформа, за политически успехи, за изборни триумфи!

Нинова е майстор на дресировката.

Ще извади от килера апетитната рокля на властта с гол гръб, ще я покаже на делегатите, ще ги накара да усетят нейния мирис и едва ли не вкус.

Междувременно нейните политически полицаи ще дебнат да не би някой недоволен и несъгласен делегат да постави въпроса за устава и за отлагането на тази точка!!!

Няма нужда човек да е пророк, за да разбере, че ще стане това! Кликата е видяла знака, който дадоха няколко столични конференции, на които делегатите масово възнегодуваха срещу идеята за нов устав и гласуваха тази точка да бъде отложена.

Тези недоволни социалисти показаха, че партията все още не е дресирана докрай, че още не е под пълната наркоза на корпоративните социалисти и все още има сили и сетива за съпротива.

Конгресните полицаи на Нинова ще дебнат именно за зачатъците на такъв бунт, тъй като за тях е първостепенен въпрос той да бъде потушен в зародиш и стъпкан бързо!

Корнелия Нинова е хазартен играч, политически комарджия и заради това и конгресът й прилича на игра на руска рулетка!

Тя заложи всичко в идеята за новия устав, защото той ще и позволи напълно да контролира БСП и да имплантира в нея токсина на бизнесидеологията!

Но това наистина е хазарт!!!

Тя залага всичко и може да изгуби всичко!!!

И тук е малката пролука на свободата, която можем да спечелим, ако подкрепим отлагането на точката за устава!!!

Това ще е пробив в бетонната стена и ясен знак, че БСП не е партия от овце, които ги подстригват, а най-смислената политическа общност в страната!!!

В крайна сметка ние като левица сме минали през много исторически изпитания и би трябвало да имаме сетивата, когато някой се опита да ни води в грешна посока.

Това е и политически експеримент.

Нека да отложим точката, за да видим с какво действие ще отговори Корнелия Нинова!?

В крайна сметка нима една сериозна партия може да подготви устав за два месеца и половина!?

Това е основополагащ документ - по него така и не се проведе сериозна дискусия!!!

А нека да не се заблуждаваме - и на конгреса такава няма да има!

Дискусията ще се плъзне само по ръба на проблемите, но бандата на Корнелия разчита на умората на делегатите през втория ден, на хипнозата на медийния блясък и заради това съпротивата трябва да се случи още първия ден!!!

Не оставяйте режисьорите на политически спектакли да ни наблъскват в чужд сценарий!

Битката, която се води, не е обикновена!!!

Залогът е цялата партия!

Залогът са идеите!

Залогът е нашата способност да се съпротивляваме на безумието и да сложим край на корпоративните гърчове на заболяването, в което се пържим почти цяла година!

Развалете комфорта на каката!!!

В крайна сметка левицата става истинска, когато се бунтува срещу всички схеми, корпоративни слуги и бизнестъргаши!

Тоест тази битка ще е истинска! "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев