Община Сливен

ГЕРБ представи изборната си програма, Борисов щял да отговаря вече на всички фалшиви новини

03.02.2017 / 12:40:15

Премиерът Бойко Борисов и екипът му представиха изборната програма на ГЕРБ. На нея присъстваха министри от последния кабинет, председателят на 43-тото НС Цецка Цачева и заместникът ѝ Димитър Главчев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, както и народни представители от парламентарната група на ГЕРБ.

"Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. Преценихме, че трябва да запознаем хората с това, което правим през последните дни. На нас не ни е позволено да обещаваме неща, които не можем да изпълняваме. Не можем да ви храним с информация, която обещава бомбастични неща и затова една седмица работихме върху това, което може с наличностите на икономката, бюджета, финансите, да направим едно по-успешно управление. Далеч не всички сектори са представени днес, защото в много от тях чакаме още детайли и предложения. Това, което имаше като приоритет преди години, грабежи, поръчкови убийства, мисля, че положихме достатъчно усилия", заяви бившият премиер.

По думите му това, което след това са заварили, са били овехтели градове и инфраструктура. „Както можем да наградим и какво може да стане по-добре според нас с налични бюджети? При този темп на повишаване на събираемостта и по-стройна организация и принуда в дадени сфери, което считаме, че е възможно. Всяко правителство надгражда това, което е правило следващото. Ако всяко правителство беше правило по една магистрала, нямаше да се налага да правим по 6 наведнъж. 2,5 млрд. живи пари изплатихме тази година на американските и руските централи“, посочи Борисов. „Ако бяха дадени за заплати на учители, какъв щеше да е икономическият растеж на България през 2016 г.“, попита Борисов реторично.

"От наша страна няма да има обструкция. Подкрепяме президента и служебния премиер. Нека да съберат фирмите и да видим, дали не можем да си произведем машини, които да са собственост на държавата, а не да плащаме наем за машини. Това е електроника, не знаем кой и как ще пипа. Освен това, не може да плащаме на някого наем, защото ще ни се налага да ползваме машините често. Да си знаем, че те са си на държавата и няма да даваме милиони за наеми", каза още Борисов.

"Проверявайте ни от сутрин до вечер. Толкова медиите ме проверяваха, че не ме интересува. Румънският модел се счупи. Забравихте ли какъв закон прие правителството на Станишев? Че всичко, което му е свършил кабинетът, не подлежи на проверка. Много къса памет, защо да проверяваме само за последните две години?", попита Борисов.

"Искам да кажа на опонентите ми - моята толерантност приключи! Времето да търсим толерантността, съединението на нацията, две години го правихме. Темата за проверките само ме радва. Да видим какво ще изкарат. Много добре знам, че това, което правят сега е страна в предизборната кампания. Всяко едно изречение, което спестява чудовищните манипулации и кражби, се опитват върху нашето име да го насложат. Да видим какво ще изкарат от проверките. Тези, които разбиха КТБ, не могат да ни го припишат на нас. Те стояха прави ръкопляскаха на Орешарски. Надявам се скоро да има обвинителен акт за КТБ. Фалшивите новини, с които се манипулира, вече няма да ги оставя без отговор. Знам Кугерите и Спартаните как бяха купени. Тези, които доведоха Батко и Братко, щели да строят магистрала без да крадат", каза още бившият премиер.

"До 1-2 седмици очаквам съдът да се произнесе по референдума. Може да се наложи Народното събрание да се събере, да промени Изборния кодекс и да ходим на избори по нови правила. В ГЕРБ се готвим и за мажоритарни. Да си произведем машини за гласуване, а да не наемаме, защото ще има често избори. Ако не се състави правителство при този антагонизъм, ще се харчат на няколко месеца десетки милиони. Това е електроника - как ще пътува, кой ще я пипа", каза още Борисов. "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев