Община Сливен

Областният управител Татяна Петкова се срещна с Дистрикт гуверньора на Ротари България Димитър Димитров

01.02.2017 / 20:48:22

На 01.02.2017 г. областният управител Татяна Петкова се срещна с Дистрикт гуверньора 2016-2017 г. на Ротари България д-р Димитър Димитров. Той беше придружаван от Христо Трънчев - президент на Ротари Клуб Сливен за 2016-2017 г., Антон Томчев – паст президент на Ротари Клуб Сливен и Христо Стоянов, който ще бъде президент през 2017-2018 г.

Петкова приветства гостите с добре дошли. „Наясно съм с дейността на Ротари България и съм добре запозната с инициативите на сливенския клуб. Приветствам и подкрепям всички добри идеи в полза на хората в област Сливен,“ каза тя.

Д-р Димитров информира, че темата на ротарианската 2017 г. е „Ротари в служба на човечеството“, а приоритетите, по които се работи през настоящата година са подкрепа за клубовете и привличане на нови членове, в т.ч. на повече жени и хора под 40 г., работа по хуманитарни проекти и положителни публични инициативи. Сред събитията, подпомогнати от Ротари в област Сливен са: скоростното изкачване за ученици до Хамам баир, отбелязването на Световния ден за борба с полиомиелита, като от Ротари интернешънъл са поели обещание за защита на всички деца по света от детски паралич и изкореняване на болестта, редица благотворителни балове, инициативи, насочени към насърчаване на любовта на децата към природата, както и проект, целящ предоставянето на възможност на хората с увреждания да се докоснат до изкуството и спорта. Гуверньорът подчерта още, че Фондация Ротари има възможност да предоставя безвъзмездно финансиране. Желаят да привлекат и други организации за осъществяване на своите проекти и са отворени за нови партньорства.

На днешната среща областният управител и гостите обсъдиха конкретна идея за поставяне на апарати за пречистване на питейната вода в няколко сливенски училища.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев