Община Сливен

ГЕРБ готвят "доктрина Борисов"- без популистки обещания

01.02.2017 / 15:33:53

ГЕРБ ще обещава на хората по време на предизборната кампания само това, което държавата може да си позволи. Това става ясно от коментар на бившия премиер Бойко Борисов пред "Стандарт".

"Кампанията ни ще се води от един-единствен и изключително важен принцип - да обещаваме и харчим точно толкова, колкото имаме, без това да създава и минимален риск за държавата", заявява лидерът на ГЕРБ.

Именно тази заръка Борисов е дал и на хората си на старта на предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 26 март.

Борисов събра още вчера сутринта бивши министри, депутати, хора от екипа си в централата на партията, за да обсъдят управленската програма на ГЕРБ и стъпките по време на кампанията. Основният въпрос за стратегията е бил какви обещания да дават от ГЕРБ на хората по време на обиколката си в страната.

Борисов работи по доктрината “ГЕРБ”. От ръководството на партията са категорични, че в новата управленска програма няма да допускат популизъм, а ще обещават само това, което могат да направят. На вчерашното заседание започнали дебати по приоритетите в социалната сфера. Финансовите експерти на ГЕРБ са получили задача да изчислят с какво реалистично увеличение на пенсиите може да се ангажират.

В партията на Борисов са решени да следват и приоритетите от вътрешното допитване, в което участваха 22 000 членове и симпатизанти на партията. На първо място след тях бе поставено здравеопазването.

Борисов е наредил да няма никакъв популизъм в посланията и да се обещават само промени, които държавната хазна може да плати. Борисов неколкократно е заявявал, че той също иска увеличаване на пенсиите например, но това трябва да се случи, само като има осигурени пари, а не дългове. В рамките и на тази кампания, ГЕРБ ще бъде максимално подготвен с акценти върху ключови за развитието на страната ни приоритети. Важно е да се знае, че макар вълни на популизъм да обливат всекидневно публичното пространство, ние няма да се подведем по очевидно неизпълними задачи", увери и лидерът на младежите в ГЕРБ Георг Георгиев.

След като донапишат управленската си програма ГЕРБ ще се захване и с финалната подредба на кандидатдепутатските листи. Лично лидерът Бойко Борисов ще пресява депутатите и ще дава последна оценка за листите по места. "Фактор"

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев