Община Сливен

Kметът на Нова Загора Николай Грозев: Бюджет 2017 е възможно най-печелившият вариант за общината

01.02.2017 / 12:18:41

Приетият на двадесетото заседание на Общински съвет Нова Загора Бюджет за 2017 година е изготвен от експертите на Община Нова Загора с голяма прецизност и професионализъм, след задълбочен анализ на икономическата среда и възможностите на нашата община.

„Бюджетът за 2017 година е перспективен и реалистичен – консервативен в приходната част и оптимизиран по отношение на разходите. Няма предвидено увеличение на данъци и такси. Както всяка година залагаме на по-високата им събираемост и оптимизация на разходите. Повече ще бъдат парите за образование, здравеопазване, социални дейности и култура. Предвидили сме финансов ресурс за МБАЛ „Св. Петка Българска” ЕООД и допълнителни средства за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми и социално слаби лица. Заложили сме на много амбициозна капиталова програма, като е обърнато повече внимание на малките населени места". – коментира кметът Николай Грозев.

„Изказвам специална благодарност на служителите от общинска администрация за всеотдайната и професионална работа по съставянето на бюджета. Благодаря и на общинските съветници, за тяхната подкрепа и направените конструктивни предложения. Убеден съм, че Бюджет 2017 е възможно най-печелившият вариант за Община Нова Загора”, допълни градоначалникът.

 

Copyright © 2008-2023 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев