Община Сливен

Твърдения за 2 000 напуснали ДБГ в Пловдив, от там опровергават

31.03.2013 / 18:03:00

Близо 2000 членове на „Движение България на гражданите" напуснаха партията на Меглена Кунева, пише "Новинар".

Областният координатор на Пловдив Дани Каназирева обяви решението на форум вчера в града. Над 500 души заявиха, че вече не вярват в политическия проект на Меглена Кунева и не искат да са част от него.

На два големи екрана в претъпкана зала се появиха надписи: Госпожо Кунева, не ви вярваме! "Не искаме да ставаме съучастници в поредната политическа лъжа", заяви в речта си Дани Каназирева.

В петък стана ясно, че за водач на листата в Пловдив и областта Меглена Кунева поставя софиянец и непопулярен в града човек. Листата за народни представители ще оглави Калин Томов. Той е организационен секретар на движението и дясната ръка на Кунева.

Д-р Шишков: Няма напрежение в "България на гражданите" в Пловдив

Няма напрежение в Пловдив, заяви пред БГНЕС д-р Димитър Шишков, координатор на Движение "България на гражданите" за Пловдив.

Д-р Шишков опроверга появилата се днес информация, че над 800 членове на партията в Пловдив се отказват от членството си. "Малко е смешно това, защото общата членска маса на „Движение България за гражданите" в Пловдив е около 300 души, има още около 150 заявления за членство, които се разглеждат, но още не са одобрени. От Нова година до сега по различни причини партията в Пловдив са напуснали само 7-8 души", коментира той.

Според него всичко, което се случва, е само заради реденето на листите.

"Явно някои хора не видяха реализация на амбициите, които са вложили в това, и нормално реагират по този начин. Това е техен избор и начин на мислене, но ако твърдиш, че си излъган, това няма как да се е случило точно преди един месец, а преди поне 4-5 месеца", каза още той. "Националният съвет на партията в началото на следващата седмица ще вземе решение за подреждането на листата, припомни той.

Д-р Шишков постави въпроса защо някои хора са се записали в партията, заради нещата, които искат да направят за хората или заради това, че искат да бъдат депутати. "Аз не желая да бъда депутат и съм го декларирал много отдавна, още когато съм станал учредител на тази партия. Аз имам професия и смятам, че най-важното задължение на всички професионалисти е да изберат хора с достатъчна политическа воля, за да прокарат идеите на една партия, а не точно те да управляват", подчерта д-р Шишков.

Пресофис "Движение България на гражданите"

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев