Община Сливен

Сигнал за бомба затвори Айфеловата кула

31.03.2013 / 13:35:14

Айфеловата кула в Париж беше затворена снощи. В местната полиция е получено анонимно обаждане за поставено взривно устройство. В момента на обаждането на туристическата атракция е имало около 1500 души, които са били евакуирани.

Районът е бил отцепен, а кулата е претърсена с кучета, специално обучени да намират експлозиви.

Тази нощ Париж преживя по-тежка трагедия. Трима души загинаха след пожар в предградието “Обервийе”. Общо 15 души са ранени, като 4 са в много тежко състояние. Засега не е ясна причината за избухването на пожара в 7-етажната сграда.

Според жител на квартала по време на спречкване между обитатели на сградата било хвърлено запалително устройство, но това не бе потвърдено. Една от жертвите е изгоряла жива на третия етаж. Втората е загинала, хвърляйки се от прозореца, за да се спаси от пламъците. Един от тежко пострадалите обитатели е починал в болница. Неколцина от ранените също са скочили от прозорците.

По времето, когато огънят е лумнал на третия етаж, в сградата имало около 60 души. Пожарът бързо се разпространил към четвъртия етаж и обхванал цялата постройка. В потушаването на огъня са участвали близо двеста пожарникари. Сградата е от 20-те години на миналия век.

/Блиц/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев