Община Сливен

Станка Златева ще е трета в листата на ГЕРБ, няма да спира с борбата

31.03.2013 / 09:06:47

Няма да се откажа от борбата заради политиката, обяви в предаването "Челюсти" пред водещата Диана Найденова борцовата ни звезда Станка Златева. По този начин тя опроверга появилата се по-рано вчера информация, че ще приключи кариерата си.

Тя ще се яви на изборите на 12 май като кандидат на ГЕРБ в Сливен, където ще бъде трета в листата.

"Ако вляза в парламента ще се опитам да съчетавам спорта и политиката. Ясно ми е, че ще е трудно, а и не е сигурно, че ще вляза. Едно е ясно - продължавам да се боря. Реалист съм - имам пред себе си 2-3 години активна спортна кариера и все някога трябва да спра. Чувствам сили да продължа да се боря", сподели Златева.

Тя е била поканена в кандидатската листа на ГЕРБ от Десислава Танева, която е депутат от Сливен. След като е дала съгласие, Златева е имала среща и с шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"ГЕРБ направи много и може да направи още за България. Нито една друга партия не е правила толкова много за спорта, колкото това управление. Мога да съм полезна в областта на спорта, тъй като познавам проблемите му. Реших се на тази стъпка от чисто сърце, не го правя за пари. Не мога да пиша закони, но мога да кажа какво да има в тях. Омръзна ми да слушам мрънкащи и недоволни хора. Ако всеки се пази да не се "опари", нищо няма да се промени", каза още Златева.

Какво мисли двукратната олимпийска вицешампионка за участието на спортистите в политиката?

"Определено имат място в областта на управлението на спорта, защото са наясно с нещата и проблемите. Абсолютно съм съгласна с министър Свилен Нейков, който се опитва да върне нещата на мястото им, като се започне от спортните училища и се стигне до високото спортно майсторство", коментира Златева.

Тя не вярва, че борбата ще изпадне от олимпийската програма, още повече, че спортът подготвя промени в правилата си, които да го направят отново атрактивен за зрителите.

/Днес БГ/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев