Община Сливен

Станишев: Ако БСП спечели изборите, Орешарски ще е премиер

30.03.2013 / 17:43:00

Пламен Орешарски е най-подходящата кандидатура за министър-председател на България. Това призна в „Седмицата” на Дарик лидерът на социалистите Сергей Станишев.

„За мен Пламен Орешарски е най-добре издържаната кандидатура за министър-председател”, заяви лидерът на БСП. „Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст”, попита риторично Станишев и добави: „Лицето е водачът на листата във Варна Пламен Орешарски”.

За мен той е най-силната кандидатура в този момент, която отговаря на нуждите на страната, подчерта соцлидерът. „Аз съм готов да я отстоявам и пред БСП, защото съм убеден в неговите лични качества, продължи той. Това е мое виждане и ще го отстоявам и пред БСП”, категоричен беше Станишев.

„Ние искаме да покажем, че БСП не ламти за власт. Ако аз кажа, че ще съм лидер, това веднага затваря формулата и модела на управление. Затова казах, че аз няма да съм министър-председател”, обясни още той.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев