Община Сливен

Последно: 67 партии ще участват в изборите

30.03.2013 / 14:41:00

71 партии пожелаха участие в парламентарните избори, като подадоха документи за регистрация в ЦИК.

От подадените заявления одобрените партии за участие в изборите са 67, уточни пред БНР заместник-председателят на ЦИК Румяна Сидерова.

Като по традиция, в последния час имаше доста формации, които дойдоха да се регистрират. За съжаление, също като по традиция, някои от тях бяха с неизрядни документи и не бяха допуснати до участие в изборите.

На три партии беше постановен отказа за участие - това са ПП "Победа", ПП "Реформа", Българска комунистическа партия, и имаме една молба, оставена без разглеждане, тъй като последният явил се - Крум Захариев, се представяше за ръководител на ПП Българска комунистическа партия, но документите му нямаха нищо общо с изборните книжа, заяви Сидерова.

Тя уточни, че все още не изтекъл срокът за проверка на подписките и затова не са проверени всички. 67-те партии засега са одобрени само по документи. Според нея ГРАО трябва да се справи до крайния срок, който е след 3 дни.

"Ние приключихме с назначаването на районните избирателни комисии след доста спорове, които имаше и при нас. Днес сутринта в 5:30 часа приключихме с назначението на всички", обясни вчера Сидерова по отношение на разпределянето на местата в районните избирателни комисии. Според нея е възможно да има обжалване по състава на районните избирателни комисии.

По отношение на гласуването в чужбина заместник-председателят на ЦИК обясни, че гласуващите ще могат да дадат гласа си по електронен път. Заявленията се подават през интернет страницата на ЦИК, като се адресира до ръководителите на дипломатическите представителства.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев