Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: Защо се развилня Волен Сидеров и кой ще го спре…

29.03.2013 / 09:46:58

След един кратък период от политическо и медийно затишие, лидерът на „Атака” Волен Сидеров отново се развилня. Демонстрирал известна уравновесеност в последно време, вчера той пак се оля. Стореното от него би било прецедент в политическия живот на всяка нормална страна от ЕС.

Разбиването на вратата на Министерския съвет и грозното грачене срещу премиера Райков, наречен „голям простак”, биха сринали рейтинга на всяка европейска партия, а лидерът й би бил призован на съд. У нас това няма как да се случи, особено в предизборна обстановка и след масовите протести. „Три пъти съм го канил на цивилизован разговор и не разбирам защо иска да говори с мен чрез мегафон” – недоумява самият премиер.

За добре запознатите с политическите, а защо не и психологически характеристики на Сидеров, това негово поведение не е изненада.

Ролята на непримирим борец срещу корупцията, монополите и „кукловодите отвън” е разиграва неведнъж досега, особено в предизборно време. Но в стратегическите цели на Сидеров е и опитът, щото враждуващите една с друга групи на протестиращите, останали без надежден политически субект в битката за парламента, да потърсят в „Атака” алтернатива. Това може да влее още 2-3 процента към онези 4-5, които социолозите дават понастоящем на Сидеровата партия. И ако тя завоюва тридесетина депутатски места, ще се превърне в страшилище за възможните победители – ГЕРБ или Тройната коалиция. Една подобна картина би означавала непрестанни политически конфликти и перманентна парламентарна криза, евентуални нови избори и пр.

Но на темата: ще потърси ли някой сметка на развилнелия се атакист? Ден след инцидента вчера – ни дума, ни вопъл, ни стон нито от прокуратурата, нито от президента, който трябва да създава нормална атмосфера за дейността на служебното правителство. Мълчанието на институциите и политическите формации ще означава едно: Абе, Волен вилнее и върши глупости, но пък утре може да мине към нас…

Така стоят нещата, уви!

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев