Община Сливен

Обучение за библиотекари в Нова Загора

28.03.2013 / 15:52:51

На 28 март в библиотеката на НЧ „Д. П. Сивков – 1870” беше дадено начало на обучение за придобиване на квалификация по професия „Библиотекар”.

След промяната на Наредба № 77 за придобиване на квалификация по професията "библиотекар" от 16.10.2012 г. общинското ръководство, в сътрудничество със специалисти от Бюро по труда Нова Загора, предприеха необходимите стъпки за повишаването на квалификацията на библиотекарите в общината.

Резултатът от това е първия семинар на няколкомесечно обучение, в което са включени библиотекари от населени места в община Нова Загора. То е организирано от Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища”, съвместно с Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), библиотека „Родина” гр. Стара Загора и библиотеката към НЧ „Д. П. Сивков – 1870” и е финасирано от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, схема „Аз мога повече”.

Семинарът беше открит от Йовка Петкова -главен библиотекар на библиотеката към НЧ „Д. П. Сивков – 1870”, която поздрави с „Добре дошли официалните гости: зам. кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, началник отдел „Култура, медийна политика и интеграция на малцинствата” Веска Вълчева, организационния секретар на ББИА Красимира Папазова, представителя на Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища” Георги Петров, председателя на НЧ „Д. П. Сивков – 1870” Георги Николов и секретаря на читалището Кирил Русев.

Девет библиотекари от общината ще се обучават в рамките на 960 учебни часа. В програмата влизат дисциплини като: общо библиотекознание, библиотечни фондове, библиотечни каталози, библиотечно обслужване, управление и организация на библиотеката и др.

„Надявам се и вярвам, че с колегите, които притежават необходимата квалификация и дългогодишен опит, каза г-жа Петкова, ще допринесем за показване на отлични резултати при полагане на изпитите в края на Вашето обучение.” Тя пожела на всички спорна и успешна работа.

Г-жа Красимира Папазова и г-н Петров от своя страна изказаха задоволството си от възможността да допринесат за повишаването на квалификацията на библиотекарите в община Нова Загора.

Успешно и ползотворно обучение пожела и заместник кметът Галя Захариева, която благодари за отзивчивостта на Центъра за професионално обучение към Асоциация „Съвременни читалища”, Българската библиотечно-информационна асоциация и библиотека „Родина” гр. Стара Загора, които са приели като своя кауза този обучителен семинар и в партньорство с колегите си от библиотеката в гр. Нова Загора започват своята отговорна съвместна работа.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев