Община Сливен

Меглена Кунева: Децата, здравеопазването, образованието и икономическия растеж – в това е бъдещето ни

28.03.2013 / 14:39:15

Голямата цел на „Движение България на гражданите“ е да положи българския обществен, икономически и политически живот на нови основи. Още при учредяването си, ние заявихме ясно, че ще бъдем дясна партия, която отстоява ценностите на свободата, справедливостта и солидарността. Направихме това с пълното съзнание, че след управлението на ГЕРБ дясната политика в България е дискредитирана. Както тогава, така и днес имаме пълната готовност да я реабелитираме в душите на хората с действия и думи. Това заяви днес лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева след представянето на акценти от предизборната програма на партията.

Акцентите на програмата и целите, които "България на гражданите си поставя" са политиките за децата, здравеопазването, образованието, екологията и икономическия растеж. Всичко това означава нов път на развитие, интелигентна и високодоходна икономика, която се базира на добра бизнес среда и предвидими закони, обобщи Кунева.

Тя коментира, че очаква да чуе части от програмата на "Движение България на гражданите" и в програмите на други политически партии. На България й трябва дългосрочен проект и всички са добре дошли на тази платформа, посочи тя. Кунева обаче беше категорична, че единствената коалиция е коалицията с гражданите. "Ако партиите са разумни да изразяват техните виждания, толкова по-добре", допълни тя.

Кунева беше категорична, че решенията, които партията предлага, са реални, изпълними и измерими. "Знае се какво трябва да се направи, просто досега правителството нямаше воля", категорична беше тя.

Лидерът на "Движение България на гражданите" посочи, че програмата е изготвена след стотици работни срещи с десетки ескперти и разговори с гражданите за реалните проблеми на България. "Искаме да поемем управлението на страната, защото знаем какво е състоянието на държавата и няма да се учудваме какво заварваме", каза тя..

След управлението на ГЕРБ ще е трудно да сме десни, но вярваме, че с решения ще докажем, че дясното е и социално, че се грижи хората да живяет по-добре, посочи Кунева.

Пресофис „Движение България на гражданите“

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев