Община Сливен

Заловени крадци на дамски чанти, полицейска операция в Твърдица

28.03.2013 / 09:55:00

Криминалисти от РУП-Сливен са установили две криминално проявени лица, извършили грабеж на 8 февруари в кв.”Даме Груев” в Сливен. Тогава е пострадала жена на 52 години от Сливен, като използвайки сила са й отнели дамска чанта с лични документи, дебитни карти, пари, 2 мобилни телефона и др.вещи. Извършители са двама: А.А. на 22 г.и Б.А.на18 години от Сливен. Същите доброволно са предали част от отнети вещи.В последствие се установило, че 18 годишния мъж е извършил и друг грабеж в същия район. На 14 март е отнел дамска чанта с лични вещи и два мобилни телефона от 64 годишна жена от Сливен. Работата по документирането на престъпната дейност на лицата продължава.

Криминалисти работят по случай за унищожаване на панорамно и странично стъкло на лек автомобил „Фолксваген поло”, собственост на 37 годишен мъж от Сливен. Деянието е извършено от 17, 00 часа на 26 март до 07,15 часа на 27 март на паркинг в кв.”Сини камъни” пред блок 4. Нанесена е щета за 250 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар в частен дом в Сливен са загасили дежурната смяна на РСПБЗН- Сливен. На 27 март около 17,44 часа в къща на ул.”Йосиф Коломати” възниква пожар в резултат, на който са унищожени дървена дограма, мебели, бяла, черна и компютърна техника. Няма пострадали и загинали. Спасена е сградата. Вероятна причина за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.

19 нарушения са констатирали полицейски служители по време на специализирана операция вчера. За времето от 09,00 часа до 15,00 часа служители от РУП-Твърдица са извършили проверка на 8 питейни заведения, 2 пункта за изкупуване на цветни и черни метали, 42 автомобила и 65 лица на територията на Община Твърдица.Операцията е за контрол за спазване безопасността на движение, както и за пресичане и разкриване на престъпления в малките населени места и вилни зони. Предупредени са 8 лица по ЗМВР. Съставени са 10 акта за нарушение на ЗДвП, ЗБЛД, Наредба 1 и по чл.218б от НК и 9 глоби с фиш.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев