Община Сливен

Община Сливен май се издънва и с проекта за парк „Юнак”?

28.03.2013 / 10:51:24

Кметът и общината май са на път да се издънят с „Интегриран проект за благоустрояване на парк „Юнак” на стойност близо 4 млн. и 900 хил. лева. 4-те милиона са безвъзмездно от ЕС, а останалите – от държавата.

Това – заради подаден сигнал до прокуратурата /според някои/, и вече официално заявен от МРРБ такъв до самото ведомство. Дали прокуратурата разследва случая и дали сигналът е подаден и до ЕС, не става ясно. МРРБ тепърва започва.

Финансираният от програма „Регионално развитие” проект е започнат през юни 2011 г. и трябва да приключи до 3 февруари 2014. За изпълнението му е сключен договор след проведени процедури с „Водстрой 98” АД, регистриран в София, в комплект с „Адванст бизнес консулт” ООД, „Прима финансконсултинг” ЕООД, „Соник модул” и т. н. Изпълнието на проекта в Сливен се ръководи от бившия шеф на сливенския „Водстрой” г-н Петко Геров, който не фигурира в съвета на директорите на споменатото дружество.

Снощи в предаването „Акценти” на Канал 6 с участието на ръководителката на проекта Дорина Митева стана ясно, че и тя не може още да каже в какво точно са нарушенията, дали става дума за опорочени процедури, дали случаят е вече в прокуратурата и в ЕС, и пр.

„Седмица” научи, че досега на въпросните фирми са преведени авансово близо 1 млн. и 550 хил. лева. За какво при още почти несвършена работа. Мълви се и за взети комисионни…

А снощи в студиото на „Акценти” лъсна, че вместо 7 дървета по проект, досега в парк „Юнак” са изсечени около 70.

Един евентуален провал с този проект ще бъде само брънка от веригата издънки при управлението на „Божественият плешивко” от Воденичане и сега - сливенския Лукашенко - Кольо…

„Седмица”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев