Община Сливен

Трус в сливенската БСП: Бой последен е този! Кольо изгуби…

28.03.2013 / 09:59:31

Вчерашният ден бе почти инфарктен за сливенската БСП. След новината за новия водещ на изборната листа Жаблянов и пристигането му в Сливен, на областен съвет привечер е лъснало огромното напрежение в местното ръководство и сред кандидатите за депутати.

Според информация оттам, вчера рано сутринта кметът Кольо Милев пристигнал на „Позитано” в опит да се уреди в изборната листа. Настоявал бил и за по-предно място на много близката си д-р Наташа Петкова. Дали е бил приет от Станишев, Бог знае, но явно не е сполучил. Защото на областния съвет се появил без настроение и с недоволно лице. Но не само това: бил упрекнат открито от някои, че играе недотам чиста игра. Последвало ново разочарование: при гласуването той получил най-малко гласове и оттеглил кандидатурата си.

Втори спуснат отгоре се появил в предложената листа и бил гласуван да е на трето място: неизвестният новозагорец Димитър Динев, преподавател в УНСС. След първия Жаблянов, с най-много гласове е Деян Дечев, четвърта след Динев е Соня Келеведжиева, пета е Мариета Петкова, шеста – шефът на котленската БСП Мария Радославова, седма – споменатата по-горе д-р Петкова и пр. Областният шеф на БСП Корнелий Желязков се озовал на 9-то място и според някои е оттеглил кандидатурата си.

Това в никакъв случай не е окончателният вариант на листата – сподели нашият източник. – Последната дума ще имат Станишев и другите от „Позитано”. И второто място на Дечев не е докрай сигурно. Несигурността и изострената обстановка в сливенска БСП пораждат и негласни конфликти между отделни кандидати, претендиращи за място по-напред в листата – научи „Седмица”. Най-болезнено преживявал случващото се лидерът на общинската организация Деян Дечев.

Тема на коментарите обаче продължава най-вече да бъде необяснимото партизанско поведение на Кольо Милев, който опита всичко, за да се уреди в листата. Изумени са както партийците, така и местните политици, общинарите и пр. „Има нещо нездраво в това поведение на кмета” – смятат мнозина.

Но все повече придобива популярност една друга версия: Кольо Милев вероятно се опитва да избяга от кметските отговорности, търси повече сигурност и… имунитет. Защото е сключил редица неправомерни сделки, раздавал е аванси, забъркал е и други каши и търси начин да избегне срещата си с правосъдието – според нея.

Но дали е така, ще стане ясно на по-късен етап…

Георги Вл. ПОПОВ

Б. Р.: За кратко на вчерашния областен съвет се е появил Валери Жаблянов, който по-сетне гостувал в студиото на Канал 6. Гледалите „Акценти” то определят днес като доста интелигентна и добронамерена личност.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев