Община Сливен

Американска фондация: ГЕРБ води с 30%, а БСП е втора с 16%

28.03.2013 / 08:38:52

Шокиращи данни от американско изследване са взривили част от социологическата гилдия у нас и водещи партийни централи. Числата от него, които се разпространяват от ухо на ухо из политическите среди и предизвикват бурни реакции - от пълно отричане до скрито задоволство, пише в. "Преса".

Сондажът, който е отпреди 20 дни показвал, че ако изборите са днес, ГЕРБ би спечелил 30% от имащите право на глас, а БСП - 16%.

Такава огромна разлика при продължаващите протести и критики наистина няма обяснение. Проучването било направено от щатска фондация със знанието на американското посолство у на. Успоредно с него съществувало и социологическо изследване, но от френски екип. Данните почти се покривали, разказват социолози.

Вестник "Преса" съобщава още, че американското посолство не са отговорили на въпроса дали имат навика да поръчват социологически изследвания и знаят ли нещо за споменатото.

Реакцията на ГЕРБ - Сливен: След последните им изследвания, партията на Борисов има двойно по-голям резултат от местната БСП.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев