Община Сливен

За пръв път досега жена оглави Сикрет сървис

28.03.2013 / 08:31:08

Президентът Барак Обама назначи Джулия Пиърсън начело на Сикрет сървис - службата, която охранява американските президенти. Пиърсън е първата жена, която става директор на службата за охрана на президента, пише "Сега".

Пиърсън е родена във Флорида. Тя е с 30-годишен стаж в Сикрет сървис, започва работа в агенцията през 1983 г. като специален агент в клона на службата в Маями. В изявление Обама отбеляза, че Пиърсън е изградила образцова кариера и има необходимата квалификация да ръководи агенцията.

Тя ще замени оттеглилия се през февруари Марк Съливан. Миналата година службата бе замесена в скандал. Стана ясно, че нейни агенти са водили проститутки в хотелските си стаи в Колумбия, преди там да пристигне на посещение Обама. Назначението на Пиърсън не се нуждае от утвърждаване от Сената.

Междувременно Дейвид Петреъс се извини официално за първи път след разкритата сексафера, която доведе до доброволното му оттегляне като директор на ЦРУ през ноември м.г. Пред 600 души, сред които много ветерани, по време на вечеря в Университета на Южна Калифорния о.з. ген. Петреъс съжали за поведението си. Скандалът около Петреъс избухна, след като бяха разкрити разменени имейли между авторката на неговата биография Пола Бродуел и друга жена, в които бе открита битка между двете за вниманието му.

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев