Община Сливен

Политически скандал: Сливенска завера срещу Меглена Кунева

27.03.2013 / 16:42:36

На брифинг днес вече бившият областен координатор на ДБГ – Георги Балабанов и членът на общинското й ръководство Момчил Пантелеев оповестиха сценария си за люта битка с Меглена Кунева.

Борците за партийна правда щели да се опитат да вдигнат на крак срещу шефката на партията ¼ от членовете й. Кунева трябвала да даде отговор за така подредената изборна листа, от която отсъствал Балабанов. И още – уставът да бъде изменен, щото Националният й съвет да се съобразява с решенията не местните структури.

Съвсем в духа на конспирацията, изобличаващо прозвучаха обвинения за документи с невярно съдържание при учредяването на партията през м. г. и дори се развява като плашило евентуална прокурорска намеса. Според двамата, трима от общо пет членове на общинското ръководство напускали местата си. Същото било в Нова Загора, а в Котел давало оставка цялото ръководство. 90 от общо 140 членове на партията в Сливен имали намерие да я напуснат. Същото било в Бургас, Пловдив, София – област и др., отричано от опонентите на Балабанов в Сливен и от централата в София.

Според Балабанов, лозунгите за модерна партия се оказали сапунен мехур с поставянето на близки на Кунева в листите. Балабанов и Пантелеев обявиха, че остават членове и тръгват на битка за смяната на лидера й.

Само допреди 15-20 дни Кунева беше за Георги Балабанов като светица, а партията – както БСП за баща му. В сянката на вече бившия координатор пристъпва и политическата пионка Момчил Пантелеев.

Георги Вл. ПОПОВ

Б. Р.: „Седмица” не бе поканена на брифинга. Защо, и за всичко друго – в нашия коментар утре.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев