Община Сливен

“България на гражданите” с писмо до Цацаров за подслушването на политици и журналисти

27.03.2013 / 16:24:27

Представители на “Движение България на гражданите” депозираха в прокуратурата писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с появилите се информации за “подслушване” и “разработване” на членове на ръководството на партията. /Писмото изпращаме в отделен файл/.

“Надяваме се, че главният прокурор ще даде отговор на въпроса дали е имало такова нещо. Много ни се иска това да не се случи след 3-4 години”, коментира след внасянето на сигнала в прокуратурата Прошко Прошков, говорител на предизборния щаб на партията. “Настояваме прокуратурата да изиска от ГДБОП да провери дали в службата е подаван сигнал за това, кога е станало това, кой е работил по него, а ако не е работено - защо и какво смята за случая професионалното ръководство на МВР”, допълни Тома Биков, член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”, посочен като едно от лицата, обект на разработките на “частното ГДБОП”.

Биков коментира и повдигнатите обвинения срещу бившия земеделски министър Мирослав Найденов. “Най-голямото политическо престъпление на Мирослав Найденов е, че при неговото управление фалираха над 25% от животновъдите у нас. Този човек защитаваше монополистите в земеделието и това, че е извършил редица дребни и по-едри далавери докато е бил министър, трябва да бъде разследвано, но не бива да забравяме, че той четири години беше покровителстван лично от бившия премиер Бойко Борисов", коментира още Тома Биков. Той припомни, че от “Движение България на гражданите” през последната година многократно са информирали за злоупотреби на Мирослав Найденов, но реакция от страна на бившия премиер не е последвала. “Моето обяснение е, че над него е имало разпънат политически чадър. В България, докато продължаваме да изчакваме някой да падне като министър, за да се задействат институциите, няма да бъдем нормална европейска страна”, допълни Биков.

Изпращането на разширена мисия наблюдатели от ОССЕ за предстоящите предсрочни избори у нас, Прошко Прошков коментира с думите, че това ни връща в 90-те година. “За първи път ОССЕ признава нещо, което ние отдавана твърдим: че кабинетът “Борисов” ни върна статута на държава от третия свят и има съмнение за честността на изборите. За първи път ще има мисия от 240 души. Ние сме страна-член на Европейския съюз, а ни отчитат като държава от Централна Африка”, допълни Прошков. “Не само в България, но и в Брюксел нямат доверие как служебното правителство ще организира честни избори. Ние очакваме да видим три неща, за да сме сигурни, че ще има честни избори, но, за съжаление, нито едно от трите неща до сега не е изпълнено. Нито бяха премахнати назначенията на областните управители, нито бяха премахнати назначенията на ГЕРБ в политическите кабинети във всички министерства, нито беше извадена информация за сделките, направени в 12 без 10, докато кабинетът беше в оставка”, отбеляза Калин Томов, организационен секретар на “Движение България на гражданите”.

Пресофис “Движение България на гражданите”

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев