Община Сливен

Георги Вл. ПОПОВ: В листата на ГЕРБ – без „парашутисти”. Ще има ли „Сливен гейт” №2?

27.03.2013 / 11:25:00

Около изборната листа на сливенския ГЕРБ засега не витаят никакви „вихри враждебни”, както в БСП. До дни тя ще стане ясна, но е повече от сигурно, че ще я води Десислава Танева. Като претендент за второто място място продължава да се очертава зам.-кметът на Нова Загора Галя Захариева.

За третото място засега бива спряган Диан Червенкондев, но знае ли човек? „Ако това се запази, няма да имаме особени проблеми и кампанията ни ще тръгне без напрежение” – споделят от ръководството на местния ГЕРБ. - Очертава се да бъдем в изключително добра позиция, с оглед трусовете в местната БСП с налагането на кандидат отгоре, а може би такъв и на второто им място” – казват още оттам.

Политическата криза и протести вероятно ще се отразят на всички партии и особено на социалистите в Сливен” – е анализът на герберите. След разтреслия червените политически скандал „Сливен гейт”, крахът на лидера им Мартин Славов, замесването на името на Асен Гагаузов в съмнителни начинания и оттеглянето му от кандидат-депутатската листа, все още крехкият имидж на младите и неутвърдени докрай лидери на БСП, както и набъбващото недоволство от управлението на Кольо Милев, щели да дадат повече шанс на ГЕРБ, а може би и на някои други формации – смятат те. И още нещо: ГЕРБ ще бъде освободен от опеката на политически неутрализирания Йордан Лечков, чието скромно влияние в общинския съвет вече клони към нулата.

Ще има ли предизборно „Сливен гейт” №2? От доста време насам се говори шепнешком в определени среди дори за видеозапис, в който допълнително лъсвали прийоми за купуване на гласове, подобен на първия. Ако наистина се появи такъв, той ще е твърде закъснял, предвид многото време, изтекло от общинските избори насам, и едва ли ще има ефект. Споменава се участието на вече бивш депутат и други бивши лидери на местна утвърдена партия. Записът, както в първия случай, можел да стигне до „Седмица”. В предизборна ситуация всичко може да се очаква.

РЗС, компроментиралата се с редица издънки партия на Яне Янев, се готвела да тури за водач на своята листа малко известния новозагорец Живко Темелков. През 2009-та същият бил 11-ти в листата за евродепутати. През 2011 г. пък бил кандидат за кмет на Нова загора, спечелил едва 1 044 гласа. В замяна на това влязъл в общинския съвет. Като имаме предвид и кой оглавява сливенската РЗС /менте политикът Кирил Кирчев/, превърнала се в политическа подлога и на Лечков, и на Кольо Милев, можем да предложим какъв ще е нейният резултат на предстоящите избори.

Засега няма ясни индикации кои ще са основните играчи на партията на Кунева, на ГОРД, ВМРО и др. Но със сигурност ДПС няма да пропусне да номинира наложилия се не само в селата с турскоезично население, но харесван и от доста сливналии Янко Янков.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев