Община Сливен

Лейди „Автосервиз”, Янаки Ганчев и сие – новата политическа гротеска

27.03.2013 / 09:33:52

Би Ти Ви изкара на светло преди два-три дни новите лица на протеста: лейди „Автосервиз” Йоанна Иванова, Янаки Ганчев и друг един, бивш шеф на свинекомплекс. Диалогът протече в комедийно-гротескен план, ако въобще може да се говори за диалог.

Начумереният, раздразнителен и свиреп на моменти бивш комсомолски апаратчик Янаки Ганчев непрестанно ръмжеше и отправяше остри реплики ту към водещите в студиото, ту към политиците и въобще срещу всички, които не са „Орлов мост”. Ганчев на няколко пъти обяви, че ако тяхното не пробие, ще стане нещо страшно в България. И още: трябва не ние да се палим, а да палим политиците! Нищо свястно не излезе от устата му на тема политическа програма и пр. Същият тон поддържаше бившият свиневъд, та Цонев и Ризова заложиха на иначе хубавката Йоанна, изстрелваща без затруднение добре заоблени фрази.

Уви, въпросът „Вие в какво сте експерт и с какво ще допринесете за добрата работа на парламента?” очевидно се оказа трудоемък за лейди „Автосервиз”. Наложи се да признае, че не е спец по нищо /но щяла да подкрепя спецовете в парламента/. И наблегна с апломб, че ще бъде… морална и активна. Впрочем, това за морала е главният аргумент на младото момиче и в други медии.

На младите сега им е време за бунт, ще кажат някои и са прави. Но виждаме повърхностни и недотам прецизни послания, разминаващи се с действителността, характерни за всеки кьорфишек. „Връх на сладоледа” е новата, не по-малко комична роля на д-р хонорис кауза Стоичков като водител на част от студентите, което още повече ги раздели. Остава да видим дали избирателите ще се доверят на „Орлов мост”, „Орлов нокът” или Бог знае още какво.

Георги Вл. ПОПОВ

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев