Община Сливен

Германски съд се изгаври с насилвана 20-годишна българка

27.03.2013 / 08:47:21

Правосъдието в Германия зашлеви плесница в лицето на една жертва и отправи покана към криминални типове по най-долен начин да експлоатират жени.

Това заяви гневно адвокатката Гудрун Майер, защитавала 20-годишна българка, принуждавана да проституира. Поводът бе крайно занижената присъда - година и половина условно и 19 300 евро обезщетение, произнесена от съд в Касел, провинция Хесен, за двама насилници. 44-годишен грък и българка на 32 години, която е негова интимна приятелка, принуждавали 20-годишната клетница по 20 пъти на ден да задоволява сексуално различни мъже в апартамент под наем в Касел.

Престъпниците прибирали всичко, заработено от проститутката по неволя. Те принуждавали младата жена да изпълнява и най-перверзните прищевки на клиентите, в повечето случаи без презерватив. И така се заразила с трипер.

В хода на съдебния процес били доказани над 200 насилствени полови акта, в действителност били далеч повече. Но въпреки това двамата престъпници напуснали съдебната зала като свободни хора, вместо да бъдат тикнати в затвора.

Иначе за тежки случаи на търговия с хора и принуждаване към проституция законът в Германия предвижда до 10 години затвор.

"Дълбоко съм разочарована от факта, че и прокурорът, и защитникът на посъдимите пледираха за присъда едва от година и половина", негодува адвокатката на жертвата.

"При първо подобно престъпление и след пълни самопризнания законът позволява предвиденото наказание да бъде значително намалено", обясни председателят на съда в Касел Ерих Фишер в опит да оправдае колегата си съдия, произнесъл леката присъда.

/Труд/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев