Община Сливен

НОВИНАТА: Валери Жаблянов ще води листата на БСП в Сливен, втори ще е коалиционен партньор

26.03.2013 / 15:56:46

Соцлидерът Сергей Станишев сложи точка на тройната коалиция, пише "Стандарт". С обявените на пленум на БСП водачи на листи социалист номер 1 показа, че тотално зачерква министрите си от кабинета. В бъдещия парламент място ще намерят само ексвътрешният министър Михаил Миков, който ще води червените във Видин, и актьорът Стефан Данаилов - водач за Пловдив-град и Плевен.

След драматичен няколкочасов пленум стана ясно, че социоложката Татяна Буруджиева е номер 1 в червената листа за Разград. Младежкият лидер Явор Гечев оглави кандидат-депутатския списък за Добрич. Дългогодишният кмет на Севлиево Йордан Стойков ще води червените в Габрово. Очаквано Станишев ще влезе в най-лютите битки по време на предсрочните парламентарни избори на 12 май. Сергей ще се изправи срещу Бойко Борисов в 25-ти МИР-София.

Ако се окаже вярна информацията, че Цветан Цветанов е водач на ГЕРБерите в Стара Загора, то в града на липите се очертава жесток сблъсък, тъй като листата на БСП се оглави от соцлидера Станишев. Двамата Руменовци - Овчаров и Петков също се разделят с парламента. Румен Петков е направил самоотвод от листите на червените за Плевен, съобщи пред репортери определеният за водач там Стефан Данаилов. Ламбо знаел от пет дни, че ще води битка за депутатски места и от Плевен. Във Варна Станишев праща финансистът Пламен Орешарски.

А в Бургас - Димчо Михалевски. В една от дългите листи - тази на Пазарджик, червените ще заложат на евродепутатката Илияна Йотова. В Монтана водач ще е Младен Червеняков. Станишев повери Пловдив-област на бившата земеделска зам.-министърка Светла Бъчварова, а на мястото на бившия регионален министър Асен Гагаузов в Сливен като номер 1 в кандидат-депутатските списъци на Сергей е Валери Жаблянов. На заседанието на Националния съвет червените спориха дълго и за местата на коалиционните партньори Те ще са на втори позиции във Варна, Сливен, Пловдив-област, Плевен, Хасково. В София-област, в Кюстендил и Търговище пък местата им в листите са под номер 3. Пленумът продължава и в момента.

Ето и листите на социалистите:

Благоевград - Емил Костадинов, ковчежник на БСП

Бургас - Димчо Михалевски

Варна - Пламен Орешарски

Велико Търново - Мариана Бояджиева

Видин - Михаил Миков

Враца - Янаки Стоилов

Габрово - Йордан Стойков

Добрич - Явор Гечев

Кюстендил - Мая Манолова

Кърджали - Милко Багдасаров

Ловеч - Емил Райнов

Монтана - Младен Червеняков

Плевен - Стефан Данаилов

Пазарджик - Илияна Йотова

Перник - Ангел Найденов

Пловдив-град - Стефан Данаилов

Пловдив-област - Светла Бъчварова

Разград - Таня Буруджиева

Русе - Янаки Стоилов

Сливен - Валери Жаблянов

Смолян - Дора Янкова

Силистра - Антон Кутев

София 23-ти МИР - Жельо Бойчев

София 24-ти МИР - Петър Курумбашев

София 25-ти МИР - Сергей Станишев

София-област Корнелия Нинова

Стара Загора - Сергей Станишев

Търговище - Георги Божинов

Хасково-Драгомир Стойнев

Шумен - Димитър Дъбов

Ямбол - Атанас Мерджанов

Б. Р.: Ето какво научи "Седмица" за спуснатия в Сливен "парашутист": Валери Жаблянов е роден през 1965 г. в София. Завършил е политология в СУ. Доктор е по политология. Специализирал е по програмата "Фулбрайт" в САЩ. Член е на Националния съвет на БСП.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев