Община Сливен

Сливенски танкист ударил джакпота от 2 милиона?

26.03.2013 / 09:29:01

"Фортуна пак кацна на пагон", шегуваха се в Сливен вчера. В неделя вечер числата 3, 7, 9, 20, 27 и 37 донесоха 1 957 694 лв. в града под Сините камъни. Още същата вечер имаше и заподозрян - бивш или настоящ танкист от сливенската бригада, който е заковал двата милиона със скромния фиш от 1,40 лв, пише в. “Стандарт”.

Най-пресният тото милионер се издаде със заря, коментираше вчера цял Сливен. В неделя вечер салюти и стрелба имаше от пл. "Хаджи Димитър" в центъра на града и кв. "Стоян Заимов", където живеят предимно бивши и настоящи военни от танковата бригада. При всички случаи стрелбата и фойерверките бяха от щастливеца, чието име обаче все още не е известно, твърдят запознати.

Ракетите от площада бяха изтреляни малко след 22 ч. В понеделник никой от живущите около площада не успя да каже кой точно и за какво е стрелял. Бяха компания, изстреляха няколко ракети набързо и се качиха в кола, казаха очевидци пред "Стандарт".

Хората предполагат, че илюминациите са били във връзка с джакпота. Същото обаче твърдят и в кв. "Заимов". От блокове с номера 75 и 76 неделя вечерта имаше стрелба с пистолет, каквато и по Нова година не е имало, казах живущи в квартала. Според тях веселбата е била точно във връзка със спечелените щастливи числа. Блокове 75 и 76 се намират непосредствено до танковото поделение в Сливен.

Терасите и прозорците са буквално надвесени над казармата и стрелбата е чута и видяна от дежурни войници, сержанти и офицери. Слухът, че щастливецът е офицер, веднага плъзна в квартала на фуражките. Той още се крие, но ние ще разберем, трябва да почерпи, както си му е редът, бяха категорични войници, сержанти и офицери от танковото поделение в Сливен.

Според тях, ако щастливецът е танкист тайната няма да остане скрита дълго. В понеделник тото пунктовете бяха затворени. Ако печелившият е пуснал своя фиш от 1,40 лева в квартал "Стоян Заимов", той бързо ще бъде открит. Има вероятност обаче фишът да е пуснат на кръстовището "Розова градина", където се намира най-оборотният тото пункт в Сливен.

Тогава е по-вероятно анонимността му да остане скрита. Оказа се, че в понеделник не може да бъде открит и представителят на тотализатора в Сливен Динко Зоев. "И да го намерите по телефона, той няма право да ви съобщи нищо", бяха категорични служители на тотализатора. Сливенските работници в тотопунктовете имат за шапка структурата в Бургас, откъдето се получават и печалбите.

В понеделник по обяд в града плъзна мълвата, че е възможно щастливците да са няколко. Оказа се, че за първи път тото са пуснали два класа от елитна гимназия в града. Проверка на "Стандарт", установи обаче, че техните фишове са за доста повече пари. Миналата година служители от местната прокуратура спечелиха над 2000 лева при колективно пускане на тото.

По кафенетата в центъра на града се говори, че печелившият може да е от съседен Ямбол. Преди години нашенец спечели шестица точно в Ямбол, време е сега те да ни го върнат, коментираха местните зевзеци. Според всички, който и да е спечелил джакпота, той трябва да го изхарчи в града под Сините камъни и да почерпи подобаващо. /БЛИЦ/

 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев