Община Сливен

Какво казаха днес на брифинг лидерите на сливенската БСП

25.03.2013 / 14:52:40

Кой ще бъде водач на листата на БСП – Сливен за предстоящите парламентарни избори на 12 май ще стане ясно утре, 26 март, след заседание на НС на БСП в София. „Ние сме изразили нашата твърда позиция, че искаме това да бъде човек от област Сливен, дали ще е така, ще стане ясно след заседанието на Националния съвет” – казаха общинският председател на партията в Сливен Деян Дечев и областният председател Корнелий Желязков.

На заседание в Нова Загора социалистите са гласували на първа позиция доц. Д-р Димитър Динев, втори е 29-годишният Юри Арнаудов – и двамата не са членове на БСП, на трето място е Пламен Ранчев, който бе депутат от Коалиция за България. Корнелий Желязков уточни, че тепърва ще се реши за първите двама дали са от партийната или гражданска квота, а Ранчев изрично е подчертал, че иска да е назад в избирателната зона.

В Котел на първа позиция е гласувана кандидатурата на председателя на Общинския съвет на партията там Мария Радославова, на втора – Корнелий Желязков. В Твърдица на първа позиция е Ваня Колева, на втора Вера Атанасова и на трета Любомир Леонов. Според Конрелий Желязков има предложени много млади хора, като така ще бъде спазена квотата от 30%.

Окончателната подредба на листата с кандидатите от Коалиция за България от 21 МИР – Сливен ще стане ясна в четвъртък, 28 март, след заседание на НС на БСП.

Два мандата са реалната цел, която стои пред БСП – Сливен на парламентарните избори, каза Деян Дечев.

/Дарик/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев