Община Сливен

От "Антимафия" твърдят: Цветанов и Борисов създали частен ГДБОП

25.03.2013 / 08:49:28

Под ръководството на Цветан Цветанов и с одобрението на Бойко Борисов от близо година е съществувал паралелен частен ГДБОП. Той е бил ръководен от изключително близкия до властта Митко Стефанов – Каратиста. Това разкриха ексклузивно по Би Ти Ви представителите на легия “Антимафия” Григор Здравков и Петър Якимов.

Частната структура се е помещавала в къща в Бояна и в нея са работили напуснали МВР спецполицаи, анализатори и психолози, като целта им е била да разработват и шантажират политици и журналисти, да събират данни и компрометираща информация за тях. Обект на акциите им са били журналистите Валентин Йончев, Сашо Диков, Маргарита Михнева и Илияна Беновска. Разработвани са и две политически партии – БСП, където обект на внимание са били Станишев, приятелката му Моника, Румен Овчаров и Антон Кутев. На мушката на частния ГДБОП е била поставена и партията на Меглена Кунева “България на гражданите”. От тази формация са разработвани самата Кунева, Даниел Вълчев, Найден Зеленогорски, Тома Биков и Людмила Елхова. В партията на Кунева включително са правени нерегламентирани аудио и видео записи.

За действията на паралелната престъпна структура е знаел и самият шеф на държавната ГДБОП Станимир Флоров.

Григор Здравков посочи още, че разполагат с автентични доказателства, които документират престъпната дейност, а освен това знаят и кои политици и журналисти са изпълнявали мръсните поръчки. Те са получавали двойни заплати и хонорари. От Антимафия съобщиха също, че на 28 февруари 2013 г. са подали сигнал с доказателства в ГДБОП, но до този момент нямат никакъв отговор. Отделен сигнал пък за действия и престъпления на Митко Каратиста, който се оказа, че е в борда на директорите на ЧЕЗ, са подали папка с документи в комисията “Антимафия” на Яне Янев. “Борецът срещу корупция” Янев е скрил документите и не ги е завел и до ден днешен не е дал отговор на вносителите. Според Здравко приложили са доказателства за търговия с влияние, корупционни сделки, осъществяване на контрабанда, физическо малтретиране на хора, свързани с Митко Каратиста. Бездействието на институциите обаче показвало, че Каратиста е покровителстван от най-високо ниво – от Цветанов и Борисов, а над тях стои Румен Николов – Пашата.

От българската легия “Антимафия” твърдят още, че в момента, след Косьо Самоковеца, най-големият контрабандист в държавата е Митко Каратиста. И той работи за най-висшите кръгове на ГЕРБ. От легията искат официално оставката от шефа на Митниците Ваньо Танов, защото по време на неговото ръководство контрабандата в държавата е скочила в пъти, а в същото време заловените наркотици по границите са абсолютно нищожни количества. От легията са категорични, че това правителство е толерирало контрабандата, а отчисленията им са отивали в джобовете им.

/Фактор БГ/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев