Община Сливен

Екшън в кино “Арена”: Арестуваха двама като на филм

24.03.2013 / 11:25:00

Антимафиоти тръшнаха двама мъже на земята и ги оковаха с белезници пред погледите на десетки възрастни и деца, тръгнали на кино по обед. Зрелищната спецоперация се разигра като на филм във фоайето на партерния етаж на кино "Арена" в столичния кв. "Младост".

Часове наред четирима полицаи дебнели заподозрените, като се правят на обикновени посетители в комплекса, преди да ги атакуват на един от изходите.

Докато хлапета разглеждали с любопитство стелажа с комикси до въртящите се входни врати, а 10-ина мъже и жени чакали на опашка пред касите за билети, четирима полицаи повалили 50-годишен мъж и негов приятел на земята. Мощни викове: "По очи! Ръцете на тила! Не мърдай!", пресекли обичайната глъчка в киното и смутили играещи на джаги деца и посетителите в 4-те заведения за бързо хранене.

"Изтичах до парапета и видях на долния етаж до един от изходите двама проснати мъже. Над тях други държаха насочени пистолети в тила им", разказа жена пред “24 часа”, която в този момент обядвала с мъжа си и двете им деца.

Пред сащисаните посетители въоръжените извадили маски от джобовете си и ги нахлузили на главите си.

"Тогава осъзнах, че един от въоръжените минути по-рано се хранеше на съседната до мен маса", разказа друга очевидка.

Някои хора, без много да се чудят, извадили телефони, за да заснемат екшъна. Един от маскираните обаче се обърнал рязко и наредил: "Без телефони!"

Малчугани се разпищели от разигралата се пред тях сцена с оръжие и хукнали да се гушкат при родители, баби и дядовци.

"Помислих, че снимат филм. Наскоро имахме подобно изпълнение по повод премиерата на "Агент 007", каза след края на акцията служителка в комплекса.

Арестуваните лежели 20 минути с лица към пода. Вратите не били затворени и посетителите се разхождали свободно напред-назад. Задържаните били натикани в стаята на охраната на комплекса едва след като на мястото дошли експерти с подвижни лаборатории в специални куфарчета.

От МВР отказват да съобщят какъв е поводът за акцията, кои са задържаните и в какво са уличени.

"Няма да даваме информация за операцията. Обърнете се към наблюдаващия прокурор", заявиха от ГДБОП. /БЛИЦ/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев