Община Сливен

Министър Първанова призна за заплахи срещу Цветанов и семейството му

23.03.2013 / 11:50:00

В оперативните служби има сигнали, че е застрашен животът на бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и семейството му. Това признава пред в. „24 часа” Петя Първанова, която го наследи на поста. Това е и причината Цветанов да продължава да се движи с охрана от НСО.

Новият началник на МВР споделя още, че „поема добре работещо министерство”. По думите й няма забележителна промяна по отношение на престъпността, дори се забелязва нормализиране на обстановката, имало лек спад на броя на престъпленията в София. Според нея България вече има много сериозен напредък в борбата с организираната престъпност и това е било признато от повечето държави членки на последния Съвет на вътрешните министри в началото на март.

На въпроса дали й помага или пречи това, че е първата дама вътрешен министър, тя отговаря: „Не знам дали си го внушавам, но като че ли има и една нотка на кавалерство, за което съм много благодарна. МВР е многоаспектно министерство. Когато човек е отговорен и иска да си свърши работата, той сяда и чете. Това правя и аз в момента, запознах се в детайли с Изборния кодекс, за да съм наясно с нашите отговорности, прочетох вече и всички нормативни актове, свързани с бедствията и авариите. Запознавам се, питам, правя срещи, чета анализи”.

/Дарик/

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев