Община Сливен

Сливенският кмет е на път да оправдае прозвището си Кольо Банкета

22.03.2013 / 11:40:39

Източникът от общината, който макар и с много уговорки ни предостави преди дни справка за раздадените на медиите суми, този път сам ни потърси. Шокиран /както стана и с нас/ от изхарчените от кмета Кольо Милев представителни и пр,

Вече информирахме, че областният управител Марин Кавръков има право на 3000 лева представителни за година, което няма да му стигне дори само за кафетата и букетите по даден повод. Солдафонът Милев е заложил в неприетия още бюджет… З0 000 представителни за себе си!... Но това е капка в морето в сравнение с истинските суми, които фриволно харчи по време на криза и на почти фалирала община.

Общинският чиновник не пожела да бъде докрай конкретен и посочените от него цифри варират около действителните, както разбрахме. Ето за какви пари горе-долу става дума:

За командировки в чужбина /недовели до никакъв пробив в инвестиционната стратегия на общината и с нова готвена за Китай/ - около 35 000 лева!

За представителни: около 38 000 лева!

Отделно за... тържества и гости: близо 19 000 лева!

За командировки в страната: скромните 5 000 лева.

Общо - около 100 000 лева!

Дори един министър в правителството на Борисов не е разполагал с подобни средства – ни информира сливенски депутат. - Лично аз ползвам само командировки и имам няколко договора за скромни суми със сътрудници - добави той.

Кольо Милев е поискал и нови 30 000 лева само за представителни в новия бюджет. Тоест, с 10 пъти повече от полагащите се на областния управител Марин Кавръков.

Пир по време на чума! - това може да се чуе откакто преди дни областният управител излезе със становище по въпроса. Нека припомним, че на Никулден градоначалникът напълно оправда прозвището си Кольо Банкета, като събра около 200 души в "Национал" послучай… именния си ден. Сред тях не само местни политици, общинари и пр., но и представители на съдебната система. На тържеството кметът влезе в любимото си амплоа: да държи реч и да се харесва на всички. И не е толкова важно кой е платил сметката. Става дума за манталитет.

Вероятно с предложените от него високи местни налози щеше да порасне и апетитът му за повече представителни, за тържества и гости и за нови воаяжи, като планирания след дни в Китай и пр. И то не само с общински съветници, но и с преводач/ка/.

Надежда всяка тука оставете! – е изписано пред пред входа на ада /Данте/.

Георги Вл. ПОПОВ

Б. Р.: Според нашия източник, кметът-цербер задължава групите общински съветници да подписват декларации за конфиденциалност. Тоест, да не дават публичност на представените им справки от общината, което е в абсолютно противоречие със Закона за достъп до информация и е във вреда на гражданите. Дори правителството и министерствата не си позволяват това.

Да не би да живеем в Северна Корея или Белорус? – ще се запитат не без основание нашите читатели.

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев