Община Сливен

Стъкмистика: Сливен бил 12-ти „Най-добър град за живеене”! Моля?

22.03.2013 / 10:55:21

Сливен бил на 12-то място като „Най-добър град за живеене” – според вече публикуваната анкета на „Дарик радио” и „24 часа”. От вчера насам сливналии са в недоумение и жлъчно я коментират. „Това е подигравка с нас!” – казват те.

Изписаното за Бургас, за Стара Загора, София, Благоевград и пр. никой не подлага на съмнение. Сливенският „балон” обаче бързо се пука и всички знаят защо. Не само за разнебитените улици и тротоари /наследство от Йордан Лечков/, не само за скандалните провали с европроектите и др., но и заради растящата безработица, безпътицата при младите, липсата на инвестиции, лошото управление на Кольо Милев, информационното затъмнение и т. н.

Довчера кметът и неговият заместник бяха със запорирани автомобили, банковите сметки на общината също са блокирани, няма напредък в продажбата на общински имоти. А изпомпването на общината с огромни средства като цитираните неведнъж от нас 1 млн. и 300 хиляди за кръстовището край „Тернопол” недвусмислено подсказват за истинската картина в община Сливен. Защото кръстовището на Петолъчката струва по-малко от 100 хил. лева. Наливаните в медии и други субекти големи средства без да имаме представа за какво се прави - това е друг аспект в сливенската драма. А ето че оня ден вечерта по Канал 6 шефката на общинския съвет Мария Григорова изнесе, че кметът е сключил договори за незнайно какво за 5-6 млн. лева и че са броени 2 млн. и 600 хиляди лв. аванси, но общински съветници нямат представа за какво.

Кольо Милев /за това със сигурност се плаща/ се уреди с втора награда „Кмет на 2012” от почти неизвестната „БГ ТВ” на банкет в „Парк-хотел Москва”. Неотдавна пък - с наградата „Златно евро” за постижения /неизвестни нам/ в сферата на евроинтеграцията, дадена му от фондация близка до Първанов и с шеф - социалист. Дали затова някой е заплюл 12-тото място на Сливен или са платени допълнително средства?

Само преди година май пак „Дарик радио” и „24 часа” бяха отредили на Сливен 21-22 място преди Силистра, Видин и Монтана. За 1 година обаче явно се е случило чудо, а?!

„Седмица”

Б. Р.: Очаквайте по-сетне: „Милев е на път да оправдае прозвището си Кольо Банкета”

 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев